Η Disney ανακοίνωσε ότι δεν θα κυκλοφορεί πλέον τις ταινίες ή τις τηλεοπτικές εκπομπές της σε φυσικές μορφές μέσων στην Αυστραλία, πράγμα που σημαίνει ότι στη συγκεκριμένη χώρα, η εταιρεία δεν θα κυκλοφορήσει ξανά DVD, Blu-ray ή 4K Blu-ray ταινίες.

Αντ' αυτού, ο γίγαντας της ψυχαγωγίας θα επικεντρωθεί στις ψηφιακές κυκλοφορίες και στην streaming υπηρεσία του Disney+, με άμεση μάλιστα ισχύ.  Η μετάβαση αυτή αναμένεται να ξεκινήσει μετά την κυκλοφορία του Guardians Of The Galaxy Vol. 3 την ερχόμενη εβδομάδα, σηματοδοτώντας την τελευταία ταινία που θα κυκλοφορήσει η Disney στην ήπειρο πριν μεταβεί στη στρατηγική της μόνο για ψηφιακές κυκλοφορίες.

Η κίνησή αυτή έχει πολύ ευρύτερες επιπτώσεις από τις ταινίες με τα παραμύθια των πριγκίπισσες και τα blockbusters της Marvel, καθώς η Disney κατέχει επίσης τα franchises των Star Wars, Indiana Jones, The Simpsons, καθώς και το National Geographic και ολόκληρο τον κατάλογο περιεχομένου της 20th Century Fox, αλλά και πολλά άλλα. Κάτι τέτοιο σημαίνει ότι κάθε πνευματική ιδιοκτησία που σχετίζεται με αυτά τα franchise δεν θα κυκλοφορεί πλέον σε φυσική μορφή στην Αυστραλία, είτε πρόκειται για επερχόμενες ταινίες και τηλεοπτικά προγράμματα είτε για επανακυκλοφορίες παλαιότερου περιεχομένου, όπως οι επανακυκλοφορίες σε 4K ανάλυση. 

Ήδη αρκετοί ειδικοί του χώρου έχουν εκφράσει εδώ και καιρό τις ανησυχίες τους σχετικά με τον επικείμενο θάνατο των 4K Blu-ray δίσκων, και αυτό φαίνεται να είναι η πρώτη κίνηση προς κάτι τέτοιο. Μένει να δούμε αν η απόφαση της Disney περιορίζεται στην Αυστραλία πιθανόν λόγω των χαμηλών πωλήσεων ταινιών και τηλεοπτικών σειρών σε φυσικό μέσο, η μέρος μιας νέας πολιτικής που θα επεκταθεί σταδιακά και σε άλλες χώρες.
 

  • Like 1