Σύμφωνα με το Variety, η Disney συμφώνησε με την Amazon ώστε ταινίες και τηλεοπτικές της σειρές, να διατίθενται μέσα από την streaming υπηρεσία Prime Video, στους συνδρομητές της Λατινικής Αμερικής.

Η τεράστια βιβλιοθήκη της Disney θα είναι φυσικά διαθέσιμη από τις 12 Νοεμβρίου μέσα από την υπηρεσία Disney+, όμως αυτό αρχικά θα γίνει σε περιορισμένες χώρες και συγκεκριμένα μόνο στις ΗΠΑ, τον Καναδά και την Ολλανδία στην Ευρώπη, ενώ αργότερα μέσα στη χρονιά, η υπηρεσία θα λανσαριστεί στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία. Όπως έχει ήδη ανακοινώσει η Disney, το Disney+ θα φτάσει στο μεγαλύτερο μέρος του κόσμου σε διάστημα 2-3 ετών κάτι που σημαίνει ότι οι περισσότεροι ενδιαφερόμενοι θα χρειαστεί να περιμένουν για μεγάλο διάστημα πριν έχουν πρόσβαση όχι μόνο στις ταινίες των Disney, Pixar, Marvel και LucasFilm αλλά και στο πρωτότυπο περιεχόμενο που θα υπάρχει όπως το The Mandalorian ή την σειρά με κεντρικό ήρωα τον Obi-Wan Kenobi.

Η συμφωνία αυτή μεταξύ Disney και Amazon, δίνει μια προσωρινή αλλά πλήρως αξιόπιστη λύση στη Disney, σε μια αγορά που οι streaming υπηρεσίες γνωρίζουν άνθηση, συμπεριλαμβανομένου της Βραζιλίας όπου η Amazon λάνσαρε πρόσφατα μια «περιορισμένη» έκδοση του Prime Video. Όπως αναφέρει το Variety, οι ταινίες που θα είναι διαθέσιμες στο Prime Video για όσους συνδέονται από τη Λατινική Αμερική περιλαμβάνει τα Avengers: Endgame, Captain Marvel, Iron Man, Thor: The Dark World, Doctor Strange και Guardians of the Galaxy Vol. 2. Ακόμα θα περιλαμβάνονται και τα τέσσερα Toy Story, Tangled, Moana, Maleficent με το νέο σίκουελ Mistress of Evil, όπως επίσης τις νέες εκδόσεις των The Lion King και Beauty and the Beast. Επιπλέον η συμφωνία δίνει το δικαίωμα στην Amazon να προβάλει όλα τα επεισόδια των τηλεοπτικών σειρών Grey's Anatomy, Walking Dead American Horror Story και του How I Met Your Mother.

Η συμφωνία ενεργοποιήθηκε την 1η Οκτωβρίου και θα ισχύσει για ένα χρόνο. Ο λόγος είναι η προγραμματισμένη κυκλοφορία του Disney+ σε χώρες της Λατινικής Αμερικής μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2021.

Variety