Ακολουθώντας το παράδειγμα των Netflix και Amazon, το Disney+ θα μειώσει και αυτό την ποιότητα του streaming, προτού καν το λανσάρισμα.

Όπως αναφέρει το Reuters, το Disney+ αναμένεται να καθυστερήσει το λανσάρισμα της streaming υπηρεσίας του στη Γαλλία, έπειτα από σχετικό αίτημα της κυβέρνησης. Το Disney+ είχε σχεδιαστεί να ξεκινήσει τη λειτουργία του στις 24 Μαρτίου, αλλά όπως δείχνουν τα πράγματα, μεταφέρεται για τις 7 Απριλίου.

Με άλλα λόγια το λανσάρισμα θα καθυστερήσει για 2 εβδομάδες. Για την ώρα η Disney δεν έχει δώσει πληροφορίες αναφορικά με τις υπόλοιπες χώρες και το αν θα υπάρξουν ανάλογες αλλαγές στην ημερομηνία λανσαρίσματος. Με τα μέχρι τώρα δεδομένα το Disney+ θα εκκινούσε σε Ηνωμένο Βασίλειο, Ιρλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία, Αυστρία και Ελβετία. Στην Ελλάδα, η υπηρεσία αναμένεται να έρθει το 2021.

Όλοι οι νέοι συνδρομητές στις παραπάνω χώρες (εκτός Ελλάδας) θα μπορούν να παρακολουθήσουν περιεχόμενο σε μειωμένη ποιότητα. Σύμφωνα με τη Disney και τον Kevin Mayer, η μείωση θα αγγίξει περίπου το 25%. Ήδη κι άλλες πλατφόρμες όπως Netflix, Amazon Prime Video, Apple TV Plus και YouTube έχουν ακολουθήσει παρόμοια στρατηγική, ώστε να αποτραπεί το ενδεχόμενο να καταρρεύσει το διαδίκτυο, αφού εκατομμύρια άτομα βρίσκονται στο σπίτι, λόγω κορωνοϊού.

Η τεράστια κίνηση στο διαδίκτυο αποτελεί ένα παγκόσμιο ζήτημα τον τελευταίο μήνα, ενώ σύμφωνα με την Nielsen, εταιρία που ειδικεύεται σε  στατιστικές έρευνες, με τον περισσότερο κόσμο στο σπίτι, αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε έως 60% αύξηση στο streaming.

The Verge

  • Confused 1
  • Sad 2