Θα εμφανιστεί αρχικά στην Ισπανία και σε χώρες της Σκανδιναβίας.

Το HBO Max θα λανσαριστεί στην Ευρώπη τον επόμενο μήνα και συγκεκριμένα στις 26 Οκτωβρίου, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία. Η Σουηδία, η Δανία, η Νορβηγία, η Φινλανδία, η Ισπανία και η Ανδόρα θα είναι οι πρώτες έξι χώρες στις οποίες θα γίνει διαθέσιμο το HBO Max, προτού επεκταθεί σε άλλες 14 το επόμενο έτος (μεταξύ των οποίων δεν βρίσκουμε την Ελλάδα): Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Βουλγαρία, Κροατία, Τσεχία, Ουγγαρία, Μολδαβία, Μαυροβούνιο, Σκόπια,  Πολωνία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Σερβία, Σλοβακία και Σλοβενία.

Η λίστα με τις περιοχές αντιστοιχεί σε αυτές που καλύπτονται επί του παρόντος από το HBO Europe, το οποίο διαθέτει αρκετές streaming υπηρεσίες όπως τα HBO Espana, HBO Nordic και HBO Go. Η εταιρεία έχει προηγουμένως δηλώσει ότι σχεδιάζει να μεταφέρει τις ευρωπαϊκές της υπηρεσίες στο HBO Max κατά τη διάρκεια αυτού του έτους.

Από τη λίστα απουσιάζουν όμως χώρες όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ιταλία, η Γαλλία, η Γερμανία και η Ελλάδα. Το HBO δεν έχει λειτουργήσει στο παρελθόν αυτόνομες υπηρεσίες σε αυτές τις χώρες, αλλά αντιθέτως επέλεξε να αδειοδοτήσει το περιεχόμενό του σε εταιρείες εντός των χωρών, όπως η Sky που ανήκει στην Comcast στο Ηνωμένο Βασίλειο αλλά και στη Vodafone όπως το βλέπουμε να συμβαίνει στη χώρα μας. Το HBO αναφέρει ωστόσο ότι ήδη προγραμματίζονται επιπλέον λανσαρίσματα το επόμενο έτος.

Ο επικεφαλής του HBO Max International, Johannes Larcher, δήλωσε:

Οι ταινίες και οι σειρές της WarnerMedia όπως τα Harry Potter, Game of Thrones και Big Bang Theory παρακολουθούνται με πάθος από τους fans σε όλη την Ευρώπη. Το HBO Max δημιουργήθηκε για να τους παρέχει την πιο διαισθητική και βολική εμπειρία προβολής για να παρακολουθούν αυτούς αλλά και μια ποικιλία από άλλους καταπληκτικούς τίτλους.

Επί του παρόντος, το HBO Max περιλαμβάνει περιεχόμενο από την Warner Bros, το HBO, την DC και το Cartoon Network, καθώς και αποκλειστικό περιεχόμενο γνωστό ως Max Originals.

Το HBO Max έκανε πρεμιέρα στις ΗΠΑ τον περασμένο Μάιο. Τον Ιούνιο, η streaming υπηρεσία ξεκίνησε να είναι διαθέσιμη σε 39 περιοχές στη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική.

Αν και ανακοινώθηκε πότε καταφθάνει στην Ευρώπη το HBO Max, η ανακοίνωση δεν αναφέρει το κόστος των συνδρομών. Αντιθέτως, αυτές οι πληροφορίες, όπως αναφέρει το HBO, θα ανακοινωθούν κατά τη διάρκεια ενός virtual event που έχει προγραμματιστεί για τον επόμενο μήνα. Εκεί ίσως μάθουμε και για τα επόμενα σχέδια επέκτασης της υπηρεσίας σε νέες χώρες, με το ενδιαφέρον για τη χώρα μας να είναι δεδομένο.

  • Like 1