Αν και πριν από λίγες ημέρες το Netflix ανακοίνωσε ότι τερματίζει τη λειτουργία της επιχείρησης ενοικίασης ταινιών σε δίσκους DVD από ότι φαίνεται ετοιμάζεται να αποκτήσει ξανά «φυσική παρουσία» αν και με διαφορετικό τρόπο.

Όπως αναφέρει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg, η εταιρεία video streaming κατά παραγγελία σχεδιάζει να λανσάρει νέους προορισμούς λιανικής -που θα έχουν την ονομασία Netflix House- και που θα προσφέρουν όχι μόνο πράγματα για αγορά αλλά και φαγητό και άλλες εμπειρίες με βασικό θέμα ότι έχει μεγάλη δημοτικότητα στο Netflix μία δεδομένη χρονική περίοδο (π.χ. εμπειρίες που σχετίζονται με το Stranger Things ή το Squid Game). Επί του παρόντος, δεν υπάρχουν πολλές λεπτομέρειες για τα σχέδια του Netflix, όπως που θα ανοίξουν αυτοί οι χώροι ή τα καταστήματα, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες οι πρώτοι χώροι θα ανοίξουν στις ΗΠΑ μέσα στο 2025.

«Είδαμε πόσο πολύ αρέσει στους θαυμαστές να βυθίζονται στον κόσμο των ταινιών και των τηλεοπτικών μας σειρών και είμαστε σε σκέψεις για το πως θα μπορούσαμε να το πάμε στο επόμενο επίπεδο» δήλωσε ο Josh Simon, Αντιπρόεδρος Καταναλωτικών Προϊόντων του Netflix στο Bloomberg.

SquidGame_Unit_101_520.webp

Το Netflix λειτουργεί σήμερα ένα online shop με merchandise που πουλάει τα πάντα, από μπλουζάκια με θέμα το Stranger Things μέχρι υπνόσακους στο σχέδιο του εμβληματικού κόκκινου φάκελου ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με pop-up καταστήματα λιανικής πώλησης. Έχει επίσης πειραματιστεί με εμπειρίες όπως το Squid Game: Things στο Λονδίνο.

Με τη σειρά καταστημάτων Netflix House, η δημοφιλής υπηρεσία ενδεχομένως θα αποκτήσει μόνιμη φυσική παρουσία για ακόμη μία φορά. Η σχετική είδηση έρχεται καθώς το Netflix συνεχίζει να αναζητά νέες πηγές εσόδων και συνεχίζει να αυξάνει τις τιμές των συνδρομών σε παγκόσμιο επίπεδο.

  • Thanks 1