Γνωρίζουμε ότι το Netflix έχει βάλει στόχο να περιορίσει έως και να εξαφανίσει την κοινή χρήση μιας συνδρομής του από άτομα που δεν μένουν στο ίδιο σπίτι, με την αρχή της νέας πολιτικής να γίνεται μέσα στο πρώτο τρίμηνο του έτους.

Από σήμερα το Netflix ξεκαθαρίζει πως ακριβώς θα ελέγχει κάθε σύνδεση που θα πραγματοποιείται σε κάθε συνδρομή του, ενώ δίνει διευκρινίσεις και σε σχετικά ερωτήματα που έχουν προκύψει το τελευταίο διάστημα. Στην ειδική σελίδα που μάλιστα έχει μεταφραστεί και στα ελληνικά, αρχικά διευκρινίζεται ότι ένας λογαριασμός Netflix «προορίζεται για χρήση από ένα σπίτι και από άτομα που μένουν στην ίδια τοποθεσία με τον κάτοχο του λογαριασμού». Όλες οι συσκευές που συνδέονται στη video streaming υπηρεσία εντός του νοικοκυριού, θα πρέπει να συνδέονται μέσω Wi-Fi στο Netflix τουλάχιστον μία φορά κάθε 31 ημέρες. Για τον εντοπισμό των συσκευών που ανήκουν σε μία κύρια τοποθεσία (πχ. σπίτι), το Netflix χρησιμοποιεί διευθύνσεις IP, αναγνωριστικά συσκευών και τη δραστηριότητα λογαριασμού, για να προσδιορίζει «αν μια συσκευή που είναι συνδεδεμένη στον λογαριασμό σας συνδέεται με την κύρια τοποθεσία σας» και να τη χαρακτηρίσει "αξιόπιστη".

Τί γίνετε όμως στην περίπτωση που κάποιος επιθυμεί να μοιραστεί τη συνδρομή του με άτομο που δεν μένει μαζί του; Στο σημείο αυτό το Netflix ξεκαθαρίζει ότι αυτό δεν επιτρέπεται και ότι «τα άτομα που δεν μένουν στο σπίτι σας θα πρέπει να χρησιμοποιούν τον δικό τους λογαριασμό για να βλέπουν Netflix». Στην περίπτωση αυτή προτείνει την αγορά νέας συνδρομής με το κόστος να είναι το ίδιο που ισχύει για όλους μέχρι σήμερα. Αυτό ξεκινά από τα 7,99€ το μήνα για 1 συσκευή και με HD ανάλυση, συνεχίζει στα 10,99€ για Full HD ανάλυση και 2 υποστηριζόμενες συσκευές ενώ η κορυφαία πρόταση υποστηρίζει 4K ανάλυση με 4 υποστηριζόμενες συσκευές. Έτσι τουλάχιστον για το πρώτο διάστημα, το Netflix δεν προχωρά σε κάποιο εκπτωτικό συνδρομητικό πακέτο, όπως είδαμε στις χώρες που πραγματοποίησε τις πρώτες δοκιμές για τον περιορισμό κοινής χρήσης μιας συνδρομής.

Αν πάντως ο χρήστης προχωρήσει σε σύνδεση από διαφορετική τοποθεσία εκτός της κύριας, τότε το Netflix μπορεί να προχωρήσει στον αποκλεισμό της πρόσβασης της συγκεκριμένης συσκευής και όχι του λογαριασμού. Στην περίπτωση αυτή, εκτός από την αγορά νέας συνδρομής, προτείνει στον χρήση να ζητήσει έναν προσωρινό κωδικό  προκειμένου να έχει πρόσβαση στην υπηρεσία για 7 συνεχόμενες ημέρες. Ειδικά για όσους συνδρομητές του ταξιδεύουν ή επιθυμούν να επισκεφθούν κάποια άλλη τοποθεσία για λίγες ημέρες, το Netflix διευκρινίζει ότι μπορούν να παρακολουθήσουν κανονικά το πρόγραμμά του φτάνει να «ζητήσουν κάποιο προσωρινό κωδικό πρόσβασης» χωρίς να διευκρινίζει με ποια διαδικασία ακριβώς.

Για την ώρα δεν υπάρχουν αναφορές για αποκλεισμούς συσκευών από το να έχουν πρόσβαση σε μια συνδρομή του Netflix, με την εταιρεία να επιθυμεί όπως όλα δείχνουν τη σταδιακή ενεργοποίηση των νέων μέτρων προκειμένου να αποφύγει τυχόν αντιδράσεις.

  • Like 3
  • Thanks 1
  • Confused 1
  • Sad 3