Πλέον με την έκδοση 1.23 ο τίτλος αγγίζει τα 30 FPS στο βασικό PS4 μοντέλο, με την σελίδα να προτείνει οι αγοραστές να το παίξουν σε PS4 Pro ή PS5

Σίγουρα μια από τις μεγαλύτερες ειδήσεις του έτους ήταν η αφαίρεση του Cyberpunk 2077 από το ψηφιακό κατάστημα PlayStation κονσολών, το οποίο αν και δεν τρέχει όπως πολλοί αγοραστές θα περίμεναν, επέστρεψε μετά από αρκετούς μήνες ενημερώσεων.

Κατά την κυκλοφορία του τον Δεκέμβριο του 2020, αυτό που έμεινε χαραγμένο σε πολλούς παίκτες ανεξαρτήτου πλατφόρμας ήταν τα bugs και glitches, με την απόδοση στις βασικές Xbox One και PS4 εκδόσεις να είναι απαράδεκτη. Μετά από 7 ημέρες προβλημάτων και με τη CD Projekt RED να κάνει επιστροφές χρημάτων στους αγοραστές, η Sony αφαίρεσε πλήρως τον τίτλο από το ψηφιακό κατάστημά της και γνωστοποιώντας πως όλοι οι αγοραστές μπορούν να πάρουν τα χρήματά τους πίσω.

Εκείνη την περίοδο, Sony και CDPR δεν έδωσαν καμία πληροφορία για το πότε μπορεί να επιστρέψει ο τίτλος στο PS Store, παρόλο που η CDPR ξεκαθάρισε πως θα συνεχίσει την υποστήριξη για να διορθώσει το παιχνίδι. Μόλις πριν μερικές ημέρες, η CDPR επιβεβαίωσε την επαναφορά του τίτλου στο PS Store, το οποίο είναι πλέον διαθέσιμο σε χαμηλότερη τιμή, συγκεκριμένα στα 49,99€.

Αυτό που τράβηξε όμως την προσοχή πολλών  ήταν η ειδοποίηση που συνοδεύει τον τίτλο:
"ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ: Οι χρήστες συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν προβλήματα απόδοσης με αυτό το παιχνίδι. Δεν συνιστάται η αγορά για χρήση σε συστήματα PS4. Για την καλύτερη Cyberpunk εμπειρία στο PlayStation, παίξτε σε συστήματα PS4 Pro και PS5."

Σύμφωνα με αναλύσεις αρκετών μέσων του εξωτερικού, η έκδοση 1.23 του τίτλου τρέχει αρκετά πιο σταθερά σε σχέση με την αρχική έκδοση, με τις πιο έντονες σκηνές να μένουν κοντά στα 30 FPS. Βέβαια η σταθερότερη απόδοση έρχεται με αντάλλαγμα χαμηλότερη ανάλυση, ανάλυση textures,  χαμηλότερο LoD (level of detail), αριθμό αντικειμένων στην οθόνη και άλλες υποχωρήσεις.

Η έκδοση του PS4 Pro τρέχει σε υψηλότερη ανάλυση με λιγότερες υποχωρήσεις, προσφέροντας και ακόμη πιο σταθερό framerate. Όπως γνωρίζουμε καιρό τώρα, το παιχνίδι τρέχει μέσω backwards compatibility σε PS5 και Xbox Series X|S, προσφέροντας επιλογή για 60 FPS. Τέλος, υπενθυμίζουμε πως στο τέλος του έτους θα διατεθεί δωρεάν αναβάθμιση στη next-gen έκδοση του τίτλου που θα εκμεταλλεύεται πλήρως το υλικό των νέων κονσολών.

  • Confused 1