Η Epic παρέκαμψε Apple και Google σε ό,τι αφορά τις πληρωμές στο Fortnite με αποτέλεσμα ο τίτλος της να βρεθεί εκτός App Store και Play Store. Ακολούθησαν μιντιακή επίθεση και αγωγές.

Μπαράζ εξελίξεων είχαμε χθες βράδυ με την Epic να βάλλει ανοιχτά κατά των Apple και Google. Όλα ξεκίνησαν με την τελευταία ενημέρωση του Fortnite η οποία και έδινε στους παίκτες τη δυνατότητα να αγοράσουν τα V-Bucks τους απ’ ευθείας από την Epic σε τιμή 20% χαμηλότερη εκείνης των App Store και Google Play (7,99 δολάρια αντί για 9,99). Φυσικά η κίνηση αυτή δε γινόταν να περάσει αναπάντητη και λίγες ώρες αργότερα, το Fortnite “κατέβηκε” από το κατάστημα της Apple καθώς παραβίαζε τους όρους χρήσης της πλατφόρμας. Λίγο μετά ακολούθησε και εκείνο της Google με την ίδια αιτιολογία.

epic-direct-pay-google-play-store-2045x979-730031947.png.bd1b2bbcaa25fec3bbc9fd00388dd51a.png

Να σημειώσουμε κάπου εδώ ότι όσοι έχουν εγκατεστημένο το Fortnite στα smartphone τους θα είναι σε θέση να παίξουν κανονικά, τουλάχιστον μέχρι να διατεθεί η επόμενη ενημέρωση του παιχνιδιού, όταν και αυτό θα απωλέσει ορισμένες λειτουργίες.

Στο μεταξύ, η Epic ούσα έτοιμη για την εν λόγω εξέλιξη, καταφερόταν με κείμενο στο blog της εναντίον των δύο εταιρειών, κατακεραυνώνοντάς τις για την παρακράτηση του 30%. Έδωσε μάλιστα στη δημοσιότητα και ένα βίντεο-παρωδία της διαφήμισης της Apple από το 1984, με το Fortnite να εναντιώνεται -υποτίθεται- στα μονοπώλια. Το κλιπ τελειώνει με το hashtag #FreeFortnite το οποίο δε χρειάστηκε παρά λίγα λεπτά για να αναδειχθεί στο δημοφιλέστερο του Twitter σε αρκετές χώρες.

Επιπρόσθετα, η Epic προσέφυγε στη δικαιοσύνη στηλιτεύοντας το μονοπώλιο της Apple και της Google στη διανομή περιεχομένου στο iOS και το Android -υπόθεση για την οποία, θυμίζουμε, αμφότερες οι εταιρείες εξετάστηκαν προ ημερών από το Κογκρέσο. Μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές, η Epic δεν είχε απαντήσει επικοινωνιακά με την ίδια θέρμη στη Google, έχοντας περιοριστεί απλά σε ένα tweet με το οποίο πληροφορούσε ότι το Fortnite δεν ήταν διαθέσιμο στο Play Store.

Η “εξαφάνιση” του παιχνιδιού από το κατάστημα της Google βέβαια, ήρθε έτσι κι αλλιώς αρκετές ώρες μετά από το App Store. Για την ώρα, το Fortnite διατίθεται κανονικά σε PC, Mac, Switch, PS4 και Xbox One.

Ενημέρωση 15:23 - Αναμενόμενα, η Epic Games προχώρησε σε αγωγή και κατά της Google

  • Like 4
  • Thanks 1