Τα πιθανά προβλήματα ασφάλειας που ανέφεραν πολλοί ως αποτέλεσμα της απόφασης της Epic Games να διαθέσει το Fortnite εκτός του Play Store του Android, τελικά επιβεβαιώθηκαν και μάλιστα από σφάλμα της ίδιας της Epic.

Αν και ο installer του Fortnite διατίθεται αποκλειστικά μέσω της ιστοσελίδας της Epic, η Google ενημέρωσε  στις 15 Αυγούστου την εταιρεία ότι αυτός είχε ένα πολύ σοβαρό bug, το οποίο επέτρεπε την εγκατάσταση οποιασδήποτε κακόβουλης εφαρμογής κατά υπόδειξη ενός hacker. Η Google μάλιστα έστειλε στην Epic και ένα βίντεο όπου το Fortnite είχε εγκατασταθεί σε ένα Samsung smartphone και μόλις ο χρήστης ενεργοποιούσε το παιχνίδι, αντί γι' αυτό, μια κακόβουλη εφαρμογή άνοιγε στη θέση της. Σύμφωνα με το Google Issue Tracker, ο installer της Epic επιτρέπει σε ψεύτικα APK να εγκατασταθούν σε ένα Android smarphone φτάνει αυτά να ενσωματώνουν package με την ονομασία com.epicgames.fortnite.

Δύο μέρες μετά, η Epic διόρθωσε το πρόβλημα ασφαλείας του Installer κυκλοφορώντας την έκδοση 2.1, ζητώντας από τη Google να περιμένει 90 ημέρες πριν δημοσιοποιήσει το τι συνέβη αλλά προκειμένου όλοι οι χρήστες να αναβαθμιστούν στην τελευταία έκδοση. Η Google δημοσιοποίησε το όλο γεγονός 7 ημέρες μετά κάτι που αποτελεί πολιτική της για παρόμοια συμβάντα. 

Η κίνηση της Epic Games να παρακάμψει το Play Store της Google και να προσφέρει το Fortnite σε Android συσκευές αποκλειστικά και μόνο μέσω της ιστοσελίδας της, γίνεται εξαιτίας του μεριδίου 30% που παρακρατά η Google σε κάθε πώληση. 

PhoneArena

  • Like 1