H Apple “έκοψε” την Epic από το App Store, αφαιρώντας της την πρόσβαση στα εργαλεία ανάπτυξης και αφήνοντας έτσι το Fortnite χωρίς update.

Η 28η Αυγούστου πέρασε, η Epic δε συμμορφώθηκε με τους κανόνες του App Store και ως εκ τούτου, η Apple έκανε πράξη τις απειλές της, “πετώντας” ουσιαστικά την πρώτη εκτός της πλατφόρμας της. Η Epic πλέον δεν έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει τα εργαλεία ανάπτυξης για iOS και MacOS με αποτέλεσμα να μην είναι σε θέση να ανανεώσει το Fortnite -μεταξύ άλλων- σε καμία από τις δύο πλατφόρμες. Όσοι το έχουν εγκατεστημένο στα smartphone τους -και δε σχεδιάζουν να το πουλήσουν στο eBay- μπορούν να συνεχίσουν να παίζουν, χωρίς όμως να έχουν πρόσβαση στο περιεχόμενο της νέας σεζόν ή τις μικροσυναλλαγές του τίτλου.

Η Apple μάλιστα θέλησε να ξεκαθαρίσει τη θέση της, εκδίδοντας και σχετική ανακοίνωση η οποία λέει:

Προς απογοήτευσή μας, κλείσαμε τον λογαριασμό της Epic Games στο App Store ως οφείλαμε. Συνεργαστήκαμε με τους ανθρώπους της Epic Games για πολλά χρόνια στα λανσαρίσματα των τίτλων τους. Το δικαστήριο συνέστησε στην Epic να συμμορφωθεί με τους κανόνες του App Store όσο η υπόθεση βρίσκεται σε εξέλιξη, τους ίδιους κανόνες που ακολουθούσαν την περασμένη δεκαετία, μέχρι που δημιούργησαν την παρούσα κατάσταση. Η Epic αρνήθηκε και αντ’ αυτού, επέλεξε να υποβάλει επανειλημμένα ενημερώσεις για το Fortnite σχεδιασμένες να παραβούν τους κανόνες του App Store. Κάτι τέτοιο αφ’ ενός δεν είναι δίκαιο για όλους τους άλλους δημιουργούς του App Store και αφ’ ετέρου χρησιμοποιεί τους καταναλωτές σαν ασπίδα. Ελπίζουμε να ξαναδουλέψουμε μαζί τους στο μέλλον, όμως δυστυχώς κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό σήμερα.

  • Like 3