Εξαγορά μαμούθ στο χώρο των videogames, με την Take-Two Interactive Software να γίνεται ο νέος ιδιοκτήτης της Zynga με το ποσό των 12,7 δισ. δολαρίων.

Η συμφωνία -η μεγαλύτερη που έχει πραγματοποιηθεί ποτέ στο χώρο των βιντεοπαιχνιδιών-, φέρει την Take-Two να καταβάλει όχι μόνο $9,86 για κάθε μετοχή της Zynga αλλά και το χρέος της εταιρείας. Προηγούμενες εξαγορές στον ίδιο χώρο που κυμάνθηκαν σε πολύ υψηλά επίπεδα ήταν αυτή της Tencent και της Supercell (δημιουργό του Clash of Clans) με το ποσό των 8,6 δισ. δολαρίων αλλά και αυτή της Microsoft που το 2020 έγινε ο νέος κάτοχος της ZeniMax Media στην οποία ανήκουν στούντιο όπως η Bethesda και η id Software.

Με την κίνηση αυτή, η Take-Two, ο τρίτος μεγαλύτερος κατασκευαστής videogames στον κόσμο, επιθυμεί να κάνει αισθητή την παρουσία του και στο ραγδαία αναπτυσσόμενο χώρο των mobile videogames, έναν χώρο που η Zynga γνωρίζει καλά με παιχνίδια όπως τα FarmVille, Zynga Poker και Words with Friends. Από την πλευρά της η Take-Two έχει στην κατοχή της στούντιο όπως τη 2K και τη Rockstar που είναι υπεύθυνα για δημοφιλή παιχνίδια όπως τα Grand Theft Auto, XCOM, Bioshock, NBA 2K, Borderalnds κ.α.

Ένα ακόμη σενάριο πίσω από την εξαγορά, θέλει την Take-Two να φέρνει αρκετά από τα βιντεοπαιχνίδια της και στο mobile χώρο, μια κίνηση η οποία ακολουθείται από ολοένα και περισσότερους δημιουργούς. Ενδεικτικό είναι ότι στα 5 χρόνια παρουσίας του στα smartphones, το Pokemon Go έχει σημειώσει έσοδα 5 δισ. δολαίρων ενώ η Tencent που βρίσκεται πίσω από τη δημιουργία του Call of Duty: Mobile, ανακοίνωσε έσοδα 10 δισ. μόνο για το 2020.

  • Like 2