Είναι άραγε αυτό μία ένδειξη ότι θα έχουμε αυξήσεις τιμών στα παιχνίδια επόμενης γενιάς;

Η 2K Games ανακοίνωσε ότι θα διαθέτει τις εκδόσεις PS5 και Series X του επερχόμενου NBA 2K21 για $69,99, δηλαδή ακριβότερα κατά $10 σε σύγκριση με τις εκδόσεις σε Xbox One και PS4. Αυτή είναι και η πρώτη ένδειξη ότι ενδέχεται οι κονσόλες επόμενης γενιάς να φέρουν αύξηση τιμών στα παιχνίδια.

Τα περισσότερα παιχνίδια στην αγορά των ΗΠΑ πωλούνται στα $60 από την εποχή του Xbox 360, του PlayStation 3 και του Nintendo Wii. Τιμή η οποία είχε επίσης αυξηθεί κατά $10 από την προ-προηγούμενη γενιά. Με βάση λοιπόν τη νέα τιμολόγηση του NBA 2K21, είναι αρκετά πιθανό να ακολουθήσουν κι άλλα studio και τα παιχνίδια για το PS5 και το Series X να πωλούνται ξεκινώντας από τα $70.

Βέβαια, πίσω από την αύξηση των τιμών ίσως κρύβεται ένας πολύ σημαντικός λόγος. Τα παιχνίδια γίνονται ολοένα πιο περίπλοκα και λεπτομερή, με αποτέλεσμα η παραγωγή για να τους προγραμματιστές να γίνεται ακριβότερη. Πόσο μάλλον όταν το ίδιο studio είναι υπεύθυνο για αρκετά παιχνίδια εντός του ίδιου έτους. Πάντως, ήδη έχουν παρατηρηθεί ακριβότερες εκδόσεις Gold ή Deluxe σε σύγκριση με το παρελθόν. Εκδόσεις οι οποίες συνήθως περιλαμβάνουν επιπλέον περιεχόμενο, bonus ή DLC. Αλλά για τους παίκτες που θα ξοδέψουν μερικές εκατοντάδες ευρώ για να αποκτήσουν τις νέες κονσόλες, δεν είναι ότι καλύτερο τα παιχνίδια να γίνονται ακόμη πιο ακριβά.

Eb7VbrdWsAMuq7e.jpeg.61f07f9bba15c69721e51f17fb582e3e.jpeg

Όσο αφορά το NBA 2K21, ακόμη πιο απογοητευτικό είναι το γεγονός ότι αν κάποιος θέλει να αγοράσει μία φορά το παιχνίδι για να μπορεί να το παίξει και στις δύο κονσόλες (προηγούμενης και επόμενης γενιάς) θα χρειαστεί να ξοδέψει $99 αγοράζοντας την έκδοση Mamba Forever Edition. Σύμφωνα με την 2K, η έκδοση αυτή περιλαμβάνει το παιχνίδι για την τρέχουσα γενιών κονσολών αλλά και μία ακόμη έκδοση για την επόμενης γενιάς.

Αν και η Microsoft έχει ήδη ανακοινώσει τη λειτουργία Smart Delivery με την οποία τα studio μπορούν να δώσουν τη δυνατότητα στους παίχτες να απολαύσουν τα παιχνίδια τους στη νέα γενιάς κονσόλα χωρίς επιπλέον κόστος, όπως θα συμβεί στα Cyberpunk 2077 και Destiny 2, η 2K Games θα προσφέρει αυτές τις αναβαθμίσεις με επιπλέον χρέωση. Είναι ακόμη πιο περιοριστικό από τη λειτουργία Dual Entitlement της EA για το Madden 21. Οι παίχτες σε αυτή την περίπτωση θα μπορούν να αναβαθμιστούν στην επόμενης γενιάς έκδοση χωρίς χρέωση, αρκεί να το κάνουν έως και την κυκλοφορία του Madden 22.

  • Haha 2
  • Sad 1