Απαγορευμένο καρπό αποτελεί για τους Νοτιοκορεάτες το νέο δημοφιλές παιχνίδι Pokémon Go, καθώς το άγρυπνο βλέμμα του μεγαλύτερου εχθρού της χώρας και δικτάτορα της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, επηρεάζει την ομαλή λειτουργία του.

Συγκεκριμένα, το Pokémon Go δεν μπορεί να λειτουργήσει κανονικά, καθώς η ανίχνευση των Pokémons απαιτεί πρόσβαση στην πλατφόρμα Google Maps, η χρήση της οποίας είναι αποκλεισμένη από τη Νότια Κορέα, λόγω έντονων ανησυχιών για την ασφάλεια της χώρας, καθώς (θεωρητικά) βρίσκεται ακόμα σε πόλεμο με τους βόρειους "γείτονες" της.

 

Ως γνωστόν, οι παίκτες του δημοφιλούς τίτλους πρέπει να ενεργοποιήσουν το GPS των συσκευών τους και μέσω των Google Maps, να περιπλανηθούν στους δρόμους, προκειμένου να συλλέξουν σε πραγματικό χρόνο τα χαριτωμένα πλασματάκια, πράγμα το οποίο είναι πρακτικά ανέφικτο. Και όλα αυτά τη στιγμή που η Δημοκρατία της Κορέας, όπως ονομάζεται επίσημα η Νότια Κορέα, αποτελεί την 4η μεγαλύτερη αγορά βιντεοπαιχνιδιών στον κόσμο.

 

Ωστόσο, προσωρινή λύση στο πρόβλημα προσφέρουν για την ώρα οι εκδρομές των παικτών στην επαρχιακή πόλη Σόκο, μία μικρή πόλη στα σύνορα της Νότιας με τη Βόρεια Κορεά, η οποία ουσιαστικά ανήκει στην αποστρατικοποιημένη ζώνη και εκεί η πλατφόρμα του Google Maps λειτουργεί κανονικά.

 

Σύμφωνα με την Korea Herald, τα εισιτήρια των λεωφορείων, τα οποία αναχωρούν από την πρωτεύουσα της Νότιας Κορέας (Σεούλ) και κατευθύνονται προς το Σόκο, είναι ήδη εξαντλημένα για την ερχόμενη εβδομάδα, ενώ οι αρμόδιες αρχές παρέχουν χάρτες με τα (Pokémon Go) σημεία ενδιαφέροντος αλλά και δωρεάν προσβασιμότητα Wi-Fi - μεταμορφώνοντας την μικρή πόλη σε "Γη της Επαγγελίας" για τους υποψήφιους Pokemoners.

 

Link.png Site: TheNYPost