Στη μόδα είναι πλέον οι φορητές παιχνιδομηχανές αφού στην αγορά μετά τις Valve και Logitech, έχουμε και νέους παίκτες. 

Η Razer, η Qualcomm και η Verizon συνεργάζονται για μια φορητή συσκευή παιχνιδιών με δυνατότητα σύνδεσης σε 5G δίκτυα. Ο αμερικανικός πάροχος έδωσε μια πρώτη εικόνα του Razer Edge 5G στο Mobile World Congress στο Λας Βέγκας. Οι λεπτομέρειες σχετικά με τη συσκευή είναι λιγοστές, όμως αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι θα ενσωματώνει το Snapdragon G3x Gen 1 της Qualcomm. Το chipset που ανακοινώθηκε τον Δεκέμβριο, διαθέτει GPU Adreno ικανή να εκτελεί android παιχνίδια με 144 καρέ ανά δευτερόλεπτο, με ενσωματωμένη υποστήριξη για 10-bit HDR. Επιπλέον, προσφέρει συνδεσιμότητα τόσο σε 5G δίκτυα όσο και σε WiFi 6E δίκτυα χάρη στο σύστημα FastConnect 6900 της εταιρείας.

Στα τέλη του περασμένου έτους, η Qualcomm και η Razer κυκλοφόρησαν ένα Developer Kit που σχεδιάστηκε ως επίδειξη των δυνατοτήτων του G3x SoC. Η συσκευή διέθετε οθόνη OLED 6,65 ιντσών, ρυθμό ανανέωσης 120Hz, ηχεία τεσσάρων κατευθύνσεων και ενσωματωμένα χειριστήρια. Αν έπρεπε να μαντέψουμε, το Razer Edge 5G θα ακολουθεί πιστά αυτό το πρωτότυπο. Στο teaser video που δημοσιεύθηκε σήμερα, η Razer έδειξε αρκετά από το σχεδιασμό του Edge 5G για να αποκαλύψει ότι θα διαθέτει έναν σχεδιασμό που είναι λίγο πιο “εκλεπτυσμένος” από το Razer Edge, ένα gaming laptop που δεν συνάντησε εμπορική επιτυχία.

 

Σύμφωνα με τη Verizon, η φορητή παιχνιδομηχανή τρέχει Android και μπορεί να παίζει παιχνίδια τοπικά, εκτός από τη δυνατότητα streaming που παρέχει μόλις συνδεθεί στις σχετικές υπηρεσίες των Microsoft και Nvidia μιας και η πρόταση της Google έφτασε στο τέλος της. Με αυτό ως δεδομένο, το Razer Edge 5G τοποθετείται μεταξύ του G Cloud Gaming Handheld της Logitech και του Steam Deck της Valve. Το πρώτο είναι μια πρόταση κυρίως για cloud gaming με κόστος 350 δολαρίων, μια ίσως αυξημένη τιμή για το σύνολο των δυνατοτήτων που παρέχει η παιχνιδοκονσόλα. Το Steam Deck είναι ακριβότερο, αλλά μπορεί να τρέξει εγγενώς παιχνίδια όπως τα Elden Ring, Stray και Hades ενώ αν έχετε ήδη στην κατοχή σας αυτούς τους τίτλους στο Steam, δεν χρειάζεται να πληρώσετε ξανά γι' αυτούς. Αυτό που δεν διαθέτει το Steam Deck είναι η συνδεσιμότητα 5G και αυτό είναι κάτι που θα μπορούσε να κάνει το Razer Edge 5G μια ενδιαφέρουσα επιλογή όταν κυκλοφορήσει.

Η Razer, η Qualcomm και η Verizon υποσχέθηκαν να μοιραστούν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη συνεργασία τους στις 15 Οκτωβρίου στο συνέδριο RazerCon
 

  • Like 1