Το Palworld, το γοητευτικό παιχνίδι επιβίωσης ανοιχτού κόσμου που δημιουργήθηκε από την Pocketpair, κατέκτησε θριαμβευτικά την 1η θέση στο chart με τους περισσότερους gamers του Steam, λίγες μόλις ημέρες μετά την κυκλοφορία του στις 19 Ιανουαρίου.

Με περισσότερους από 1,1 εκατομμύρια ταυτόχρονους παίκτες, το Palworld έσπασε τα ρεκόρ, ξεπερνώντας γίγαντες του Steam όπως το Cyberpunk 2077 και το Elden Ring (που προσφέρονται επί πληρωμή) για τη δεύτερη υψηλότερη σχετική επίδοση στην πλατφόρμα μέσα στις 48 πρώτες ώρες από την κυκλοφορία του παιχνιδιού. Την πρώτη θέση κατέχει ακόμα το PUBG όπου τον Ιανουάριο το 2018 κατέκτησε την κορυφή με 3.2 εκατομμύρια gamers, πριν γίνει δωρεάν. Η ισχυρή δημοφιλία του Palworld από τόσο νωρίς δείχνει ότι το χαριτωμένο παιχνίδι εμπνευσμένο από τα Pokémon είναι σε πολύ καλό δρόμο για ακόμα μεγαλύτερη επιτυχία.

Το Palworld ρίχνει τους χρήστες σε έναν πολύχρωμο κόσμο χειροτεχνίας, γεωργίας και δημιουργίας βάσεων μαζί με αξιολάτρευτα άγρια ζώα γνωστά ως "Pals".Η προσιτή τιμή του και η προσβασιμότητά του τόσο σε νέους όσο και σε ώριμους παίκτες το κάνει να ξεχωρίζει από άλλους κορυφαίους τίτλους.

Πολλοί ήδη αποκαλούν το Palworld ένα "Pokémon με όπλα", αν και η αίσθηση της ανάλαφρης διασκέδασης ξεχωρίζει ανάμεσα στα κυρίαρχα σκοτεινά θέματα του παιχνιδιού. Αυτή η επιστροφή στην ανέμελη κατάσταση είναι για πολλούς ο λόγος επιτυχίας άλλων κλασσικών παιχνιδιών όπως τα The Sims και το Minecraft, προκαλώντας αισιοδοξία.

Οι προβλέψεις ήδη υποστηρίζουν ότι το Palworld μπορεί να εξασφαλίσει τον τίτλο του “Παιχνιδιού της Χρονιάς” για το 2024. Αν και αντλεί έμπνευση από μεγαθήρια του gaming, η οικοδόμηση του κόσμου του και η απλότητα αντιπροσωπεύουν μια ευπρόσδεκτη στροφή προς εμπειρίες χωρίς αποκλεισμούς που δίνουν προτεραιότητα στη χαρά αντί της απογοήτευσης. 

  • Like 5
  • Thanks 1