Η Eidos Montreal, που ανήκει στην Square Enix και αυτή τη περίοδο αναπτύσσει το Guardians of the Galaxy (κυκλοφορεί στις 26 Οκτωβρίου), αποφάσισε να εφαρμόσει το μοντέλο της τετραήμερης εβδομάδας εργασίας.

Η νέα πολιτική (Δευτέρα με Πέμπτη) επηρεάζει και το τμήμα της Eidos στο Sherbrook, το στούντιο υποστήριξης του παραρτήματος της Eidos στο Quebec και αναμένεται να τεθεί σε πλήρη εφαρμογή μέσα στις επόμενες εβδομάδες. Οι μισθοί και οι συνθήκες εργασίας, σύμφωνα με την ανάρτηση της εταιρείας μέσω του εκπροσώπου της, David Anfossi, θα μείνουν απαράλλαχτα για τους εργαζομένους της εταιρείας που ανέπτυξε τα Deus Ex και Tomb Raider. 

Η εταιρεία ευελπιστεί ότι αυτή η αλλαγή θα βοηθήσει σημαντικά στην ποιότητα των ωρών εργασίας. Παράλληλα, η εταιρεία ενθαρρύνει τις ομάδες εργασίας της να επαναπροσδιορίσουν τις συνθήκες εργασίας και να βελτιώσουν την αποδοτικότητα, μειώνοντας για παράδειγμα τους χρόνους των meetings. Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, η Eidos Montreal έλαβε μέτρα βελτίωσης της ποιότητας της ζωής των εργαζομένων της κατά τη διάρκεια της πανδημίας με περιόδους ξεκούρασης καθώς και αποζημιώσεις για κόστη που σχετίζονται με την σωματική και ψυχική υγεία οπότε η συγκεκριμένη απόφαση της να επεκτείνει αυτή τη στρατηγική αποτελεί το επόμενο λογικό βήμα.

Η Eidos Montreal δεν είναι το πρώτο στούντιο που εφαρμόζει το μοντέλο της τετραήμερης εβδομάδας εργασίας. Την ίδια πολιτική εφαρμόζει από τον Σεπτέμβριο και το στούντιο Young Horses που έχει δημιουργήσει το Bugsnax. Είναι σπάνιο για ένα τόσο μεγάλο στούντιο να εφαρμόσει τέτοια μέτρα, ωστόσο αν η συγκεκριμένη στρατηγική αποδειχτεί επιτυχημένη, θα ακολουθήσουν και άλλες εταιρείες.

Το θέμα για την Eidos τώρα είναι να κερδίσει το στοίχημα γιατί οι developers είναι γνωστό ότι βιάζονται να βγάλουν στην αγορά τα παιχνίδια τους για την περίοδο των διακοπών ακόμα και αν είναι γεμάτα… bugs ή προβλήματα. Άραγε η τετραήμερη εβδομάδα εργασίας θα λειτουργήσει όπως επιθυμεί το στούντιο ή θα αναγκαστεί να αυξήσει τις εργατοώρες για να μην καθυστερήσει ή παραδώσει τίτλους με προβλήματα;

  • Like 8
  • Thanks 2