Μία νέα σειρά από do-it-yourself αξεσουάρ από χαρτόνι ανακοίνωσε πρόσφατα η Nintendo που απευθύνονται σε χρήστες του Nintendo Switch και κυρίως στους μικρότερους φίλους της κονσόλας.

Εν συντομία, το Nintendo Labo είναι μία σειρά παιχνιδιών για το Switch, που συνοδεύονται από το δικό τους κιτ κατασκευής αξεσουάρ/ εξαρτημάτων από χαρτόνι. Τα διαδραστικά αυτά κατά κάποιο τρόπο αντικείμενα κατασκευάζονται από διάφορα τμήματα από χαρτόνι (Toy-Con) που ενώνονται μεταξύ τους για να σχηματίσουν ως επί το πλείστον ιδιόμορφα χειριστήρια που επιτρέπουν στους φίλους του Switch να έχουν μία περισσότερο ζωντανή εμπειρία με τα παιχνίδια χάρη στην ενσωματωμένη IR camera στο δεξί Joy-Con.  

"Μπορείτε να συναρμολογήσετε ένα λειτουργικό πιάνο με 13 πλήκτρα για να παίξετε μουσική μόλις εισαχθεί το Nintendo Switch και το δεξί Joy-Con στις κατάλληλες υποδοχές" λέει η Nintendo στην ανακοίνωση της. "… η IR Motion Camera που βρίσκεται στο δεξί Joy-Con ανιχνεύει τα πλήκτρα που πιέζονται και αναπαράγει κάθε νότα από τα ηχεία της κονσόλας”.

Τα εξαρτήματα Toy-Con σε συνδυασμό με τα χειριστήρια Joy-Con και τη κονσόλα προσφέρουν μία ακόμα πιο ενδιαφέρουσα και περισσότερο διαδραστική εμπειρία με τα παιχνίδια στο Switch. Το μόνο που απαιτείται είναι να στερεώσετε τη κονσόλα στην ειδική βάση της ή και τα χειριστήρια στις αυτοσχέδιες θήκες τους για να απολαύσετε το gaming με το Switch με μεγάλη ποικιλία τρόπων.

Η Nintendo πρόκειται να κυκλοφορήσει αρχικά το “κιτ ποικιλίας” (Variety kit, με διάφορα εξαρτήματα και αξεσουάρ ανάμεσα στα οποία βρίσκουμε ένα πιάνο, ένα καλάμι ψαρέματος, ένα σπίτι, ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο, μία μοτοσυκλέτα κ.ά) με τιμή €69,99 και το “κιτ ρομπότ” (Robot kit, περιλαμβάνει μία ρομποτική στολή) με τιμή €79,99.  Η πώληση του Nintendo Labo στην Ευρωπαϊκή αγορά έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 27 Απριλίου.

Engadget

Engadget

  • Like 2
  • Sad 1