Η Nintendo έδωσε πριν λίγο στη δημοσιότητα την ημερομηνία διάθεσης της νέας φορητής παιχνιδομηχανής Nintendo 3DS η οποία θα είναι η πρώτη βιντεοκονσόλα με δυνατότητα αναπαραγωγής τρισδιάστατων παιχνιδιών χωρίς την ανάγκη να φοράτε τα ειδικά γυαλιά που έχουμε συνηθίσει σε αντίστοιχες υλοποιήσεις.

 

Το Nintendo 3DS χρησιμοποιεί τεχνολογία που έχει αναπτυχθεί από τη Sharp και έχει το ίδιο μέγεθος με τους προκατόχους του αν και η άνω οθόνη έχει 10% μεγαλύτερο μέγεθος από το DSi. Μέσα από το 3DS θα είναι δυνατή η αναπαραγωγή παιχνιδιών των προκατόχων Nintendo DS και DSi και φυσικά των νέων τρισδιάστατων παιχνιδιών που έχουν αναπτυχθεί ειδικά για τη συγκεκριμένη βιντεοκονσόλα. Ειδικά για τoυς 3D τίτλους, ένα ειδικό slider στο δεξί μέρος της συσκευής θα βρίσκεται στη διάθεση του χρήστη ώστε να μπορεί να ρυθμίζει το βάθος της τρισδιάστατης εμπειρίας κάθε παιχνιδιού με πρόσθετη δυνατότητα την πλήρη απενεργοποίηση της 3D λειτουργίας και επιστροφής στο γνωστό 2D. Επιπλέον, στο πίσω μέρος της συσκευής, 2 κάμερες επιτρέπουν το τράβηγμα 3D φωτογραφιών ενώ αναμένεται να χρησιμοποιηθούν με διάφορους τρόπους σε μελλοντικά παιχνίδια.

 

Το Nintendo 3DS θα κυκλοφορήσει σε 2 χρώματα (aqua blue, cosmo black) στις 25 Μαρτίου σε όλη την Ευρώπη με πιθανή τιμή τα €250 η οποία όμως δεν έχει οριστικοποιηθεί. Περίπου 10 παιχνίδια θα είναι διαθέσιμα από την πρώτη ημέρα κυκλοφορίας όπως το Legend of Zelda: Ocarina of Time, Rayman 3D, Splinter Cell 3D, Driver: Renegage κ.α

 

Ενημέρωση : Σύμφωνα με πληροφορίες του gameover.gr, η επικρατέστερη τιμή του Nindendo 3DS στην Ελλάδα είναι τα €279.

 

Link.png Site: Nintendo 3DS