Σύμφωνα με τα τελευταία στατιστικά που δημοσίευσε η Nintendo σε Δελτίου Τύπου, οι φορητές κονσόλες παιχνιδιών 3DS καθώς και το Wii σημείωσαν ιδιαίτερα υψηλά ποσοστά πωλήσεων στην Αμερική κατά τη διάρκεια του 2011. Η διπλή οθόνη τριών διαστάσεων αλλά και οι δυνατότητες επαυξημένης πραγματικότητας του Nintendo 3DS φαίνεται ότι προκάλεσαν ευχάριστη αίσθηση στους gamers, με την κονσόλα να σημειώνει πάνω από 4 εκατομμύρια πωλήσεις ύστερα από την κυκλοφορία της τον περασμένο Μάρτιο.

 

Τα 3D παιχνίδια όπως το Super Mario 3D Land και το Mario Kart 7 πούλησαν πάνω από ένα εκατομμύριο αντίτυπα το καθένα στην Αμερική δείχνοντας το αυξημένο ενδιαφέρον των καταναλωτών στη συγκεκριμένη κονσόλα της εταιρείας. Αρκετά υψηλές πωλήσεις παρουσίασε και το Wii, η κονσόλα της Nintendo με χειρισμό μέσω κινήσεων η οποία πούλησε κατά τη διάρκεια του 2011 4.5 εκατομμύρια κομμάτια.

 

Στο Δελτίο Τύπου της η Nintendo ανακοίνωσε ότι μέσα στο 2011 πούλησε συνολικά πάνω από 12 εκατομμύρια κονσόλες ενώ ευελπιστεί για ένα ακόμη καλύτερο σε πωλήσεις 2012, ιδιαίτερα από την επικείμενη κυκλοφορία του Wii U το δεύτερο εξάμηνο του έτους.

 

Link.png Site: businesswire.com