Μια ομάδα hackers, ανακάλυψαν ένα κρυμμένο παιχνίδι που περιλαμβάνεται σε κάθε παιχνιδοκονσόλα Switch της Nintendo, το οποίο κρύβει όμως και μια σημαντική δεύτερη έκπληξη.

Το παιχνίδι είναι το κλασσικό Golf που είχε κυκλοφορήσει για το NES, με τους hackers να ανακαλύτουν ότι η δυνατότητα ενεργοποίησής του στην κονσόλα είναι εφικτή μόνο μία συγκεκριμένη ημέρα το χρόνο, στις 11 Ιουλίου. Την ημέρα αυτή πριν 2 χρόνια είχε απoβιώσει ο τότε πρόεδρος της εταιρείας, Satoru Iwata σε ηλικία 55 ετών μετά από μάχη με τον καρκίνο.

 

Σύμφωνα με τις οδηγίες στο Switchbrew wiki, ακόμα και αν ο κάτοχος της κονσόλας ρυθμίσει την ημερομηνία της κονσόλας του στη συγκεκριμένη ημέρα, δε θα έχει κάποιο αποτέλεσμα αφού η Nintendo επαλυθεύει την ημερομηνία μέσω Internet. Μία άλλη ευκαιρία για κάποιον να ξεκλειδώσει το παιχνίδι είναι μόνο στην περίπτωση που η κονσόλα του δεν έχει συνδεθεί ποτέ στο Internet, και ορίσει χειρωνακτικά την ημερομηνία. Ακόμα με βάση το παρακάτω βίντεο, υπάρχει και ένας ακόμη τρόπος που το παιχνίδι μπορεί να ενεργοποιηθεί, χωρίς να χρειάζεται να περιμένετε τον Ιούλιο του 2018.

 

 

Link.png Site: Engadget