Η Nintendo έχει προχωρήσει στη δωρεάν επισκευή του προβλήματος “drift” των Joy-Con χειριστηρίων του Switch, ήδη από το 2019 ακόμα και αν αυτά δεν είναι σε εγγύηση.

Το πρόγραμμα δωρεάν αντικατάστασης ίσχυε για τη Βόρειο Αμερική ήδη από το 2019 ενώ τα τελευταία χρόνια το ίδιο ίσχυε τη Γαλλία και τη Λατινική Αμερική. Τώρα, ο γίγαντας του gaming επεκτείνει το δωρεάν πρόγραμμα επισκευής των Joy-Con για το συγκεκριμένο πρόβλημα στον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο (ΕΟΧ), το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ελβετία "μέχρι νεωτέρας". Στην ιστοσελίδα της στο Ηνωμένο, η εταιρεία δήλωσε ότι προσφέρει επισκευές σε αυτές τις περιοχές "για το πρόβλημα μη απόκρισης που σχετίζεται με τους μοχλούς ελέγχου". Επιπλέον, θα επιδιορθώσει το γνωστό πρόβλημα για τους χρήστες, ακόμη και αν αυτό "οφείλεται σε φθορά".

 

Οι παίκτες του Switch στην Ευρώπη είναι ήδη αρκετά καλά προστατευμένοι με μια εγγύηση που διαρκεί 24 μήνες αντί για 12 στον υπόλοιπο κόσμο. Όταν ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Καταναλωτών (BEUC) ζήτησε επιτακτικά να διεξαχθεί έρευνα για το πρόβλημα των Joy-Con το 2021, δήλωσε ότι το 88% των 25.000 παραπόνων που έλαβε ήταν από άτομα των οποίων τα χειριστήρια παρουσίασαν συμπτώματα του προβλήματος μέσα στα πρώτα δύο χρόνια. Αυτό σημαίνει ότι η τυπική εγγύηση στην Ευρώπη θα μπορούσε να καλύψει τις επισκευές των περισσότερων χρηστών. Όμως τώρα οι gamers μπορούν να ζητήσουν από τη Nintendo να επιδιορθώσει δωρεάν τα χειριστήριά τους, ακόμη και μετά τη λήξη της εγγύησής τους.

Ενώ η BEUC χαρακτήρισε την εξέλιξη αυτή ως "καθαρή νίκη για τους καταναλωτές", πιστεύει επίσης ότι πρόκειται για μια "βραχυπρόθεσμη λύση". Στο τέλος, η Nintendo θα εξακολουθήσει να επιτρέπεται να πουλάει ένα προϊόν με γνωστό ελάττωμα που οδηγεί σε πρόωρη αστοχία, δήλωσε η ομάδα, και αυτό είναι κάτι που ελπίζει ότι θα απαγορευτεί στην Ευρώπη.

Το πρόβλημα των Joy-Con χαρακτηρίζεται από το γεγονός ότι το Switch ανιχνεύει κίνηση ακόμα και αν ο παίκτης δεν αγγίζει τους αναλογικούς μοχλούς των χειριστηρίων και αποτελεί σταθερή πηγή απογοήτευσης για τους παίκτες εδώ και πολύ καιρό. Η Nintendo είχε να αντιμετωπίσει αγωγές που την κατηγορούσαν ότι πωλούσε Joy-Con ενώ γνώριζε ότι είναι "ελαττωματικά". Και ενώ ο πρόεδρος της εταιρείας Shuntaro Furukawa αναγνώρισε το πρόβλημα και ζήτησε συγγνώμη γι' αυτό το 2020, παραμένει ένα ζήτημα που ταλαιπωρεί τους φίλους του Switch μέχρι σήμερα. 

  • Like 6