Στην περίπτωση που δεν είχε ήδη γίνει αντιληπτό, η έλευση του Switch κατάφερε να αντιστρέψει πλήρως το αρνητικό κλίμα που υπήρχε στην Nintendo, ύστερα από την παταγώδη αποτυχία του Wii U.

Σύμφωνα με το NPD Group, η Nintendo έχει πουλήσει πάνω από 8.7 εκατομμύρια κομμάτια στις ΗΠΑ, μεταξύ του διαστήματος από το λανσάρισμα της κονσόλας τον Μάρτιο του 2017, μέχρι και τον Νοέμβριο του 2018.

Ο αριθμός αυτός, συνοψίζεται στο ότι οι πωλήσεις του Switch ήταν αρκετά περισσότερες συγκριτικά με αυτές που σημείωσαν οι αντίστοιχες κονσόλες των Sony και Microsoft, μεταξύ του ίδιου χρονικού διαστήματος. Αν και είναι μια σχετικά "μπερδεμένη" μέτρηση, με τον συνολικό αριθμό των PS4 και Xbox One που έχουν πωληθεί από το λανσάρισμα τους το φθινόπωρο του 2013 έως σήμερα, να είναι σημαντικά μεγαλύτερος σε σχέση με τις συνολικές πωλήσεις του Switch, αδιαμφισβήτητα όμως δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Nintendo βρίσκεται πλέον σε πολύ ευνοϊκότερη θέση, απ' ότι μέχρι και λίγο καιρό πριν την κυκλοφορία του Switch.

Πιο συγκεκριμένα, η Nintendo έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις συνολικές πωλήσεις hardware της, σημειώνοντας ότι τόσο σε συνολικό αριθμό μονάδων, όσο και τζίρο, η εταιρία πέτυχε την καλύτερη της χρονιά από το 2011, έτος όπου η δημοτικότητα του Wii άρχισε να δείχνει σημάδια κάμψης. Η ιαπωνική εταιρία επίσης ανακοίνωσε ότι πωλήθηκαν πάνω από 3 εκατομμύρια αντίτυπα του νέου Smash Bros Ultimate, μέσα στις 11 πρώτες ημέρες κυκλοφορίας του. Αυτό σημαίνει ότι το Smash, αναμένεται να ξεπεράσει σύντομα τους προηγούμενους εμπορικότερους τίτλους του Switch, με το Mario Kart 8 να βρίσκεται στα 5 εκατομμύρια αντίτυπα, το Super Mario Odyssey στα 4.7 εκ., και το Zelda Breath of the Wild στα 4 εκ.

                                           5bdcc2f4f556fc73f13205d1-750-375.jpg.8382df6b10a8501f40493b8b55db2da7.jpg

Από την πρωτοκαθεδρία της πρώτης θέσης του Wii, στην πέρα από κάθε προσδοκία εμπορική αποτυχία του Wii U, η Nintendo σίγουρα πλέον δεν επαναπαύεται στις δάφνες της, γνωρίζοντας καλύτερα από τον καθέναν ότι το κλίμα στον χώρο της βιομηχανίας βιντεοπαιχνιδιών είναι τόσο ρευστό, όπου όλα μπορούν να ανατραπούν στιγμιαία. Τα καλά νέα αυτή την φορά, είναι ότι το Switch έχοντας θέσει ήδη νέα ρεκόρ στην μέχρι τώρα σύντομη ζωή του, μπορεί να είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους η Nintendo θα πρέπει να αισθάνεται, αν μη τι άλλο, αισιόδοξη για την συνέχεια.

Engadget

  • Like 3