Η Nintendo ενδέχεται να κυκλοφορήσει δύο νέες κονσόλες Switch το καλοκαίρι σύμφωνα με άρθρο της Wall Street Journal.

Η μία από της δύο θα έχει μικρότερο μέγεθος και θα είναι οικονομικότερη με τη Nintendo να δίνει μεγαλύτερη έμφαση στην φορητότητα με το συγκεκριμένο μοντέλο.

Η Ιαπωνική εταιρεία επίσης ενδέχεται να κυκλοφορήσει και ένα higher-end μοντέλο Switch απευθυνόμενη σε περισσότερο απαιτητικούς gamers με στόχο να ανταγωνιστεί το PlayStation 4 της Sony και τo Xbox One της Microsoft. Παρόλα αυτά, η νέα κονσόλα της Nintendo δεν θα είναι τόσο ισχυρή όσο οι ανταγωνιστικές προτάσεις. 

Οι πηγές της Wall Street Journal προέρχονται από προμηθευτές εξαρτημάτων που έχουν πρόσβαση σε ένα πρωτότυπο καθώς και σε developers λογισμικού. Η φθηνότερη έκδοση, από ότι φαίνεται θα είναι μία handheld συσκευή, στα πρότυπα του 3DS, που θα κυκλοφορήσει χωρίς το docking station του σημερινού Switch.

Σύμφωνα με τις συγκεκριμένες πηγές, η Nintendo σε μία προσπάθεια να μειώσει το κόστος –της φθηνότερης έκδοσης του Switch- δεν θα συμπεριλάβει το χαρακτηριστικό HD Rumble στα χειριστήρια, που δεν θα αφαιρούνται, καθώς και άλλα χαρακτηριστικά.

Engadget