Αναλυτές από τη βιομηχανία των παιχνιδιών εκτιμούν ότι η Nintendo πρόκειται να ανακοινώσει τη νέα γενιά της κονσόλας της μέσα στο 2024 με τιμή που θα βρίσκεται γύρω από τα $400.

Κατά καιρούς, ακούμε και διαβάζουμε διάφορα για το Nintendo Switch 2, τη νέα γενιά της εξαιρετικά δημοφιλούς παιχνιδοκονσόλας της Ιαπωνικής εταιρείας και πρόσφατα, λάδι στη φωτιά έριξαν ορισμένες δηλώσεις ενός καλά ενημερωμένου αναλυτή από τη βιομηχανία των ηλεκτρονικών παιχνιδιών, ο οποίος μάλιστα δεν δίστασε να αναφερθεί τόσο στην ημερομηνία λανσαρίσματος όσο και στην τιμή της και στο κόστος των πρωτοκλασσάτων τίτλων της. Ο αναλυτής δεν είναι άλλος από τον Διευθύνων Σύμβουλο της Kantan Games, Dr. Serkan Toto, ο οποίος μίλησε στην ιστοσελίδα GamingIndustry.biz για την επερχόμενη κονσόλα της Nintendo. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Kantan Games είπε ότι η νέα παιχνιδοκονσόλα θα αποτελεί μία «εκδοχή» της σημερινής και ότι δεν αναμένεται τον ριζικό ανασχεδιασμό της. Μπορεί να διαθέτει «πρόσθετα χαρακτηριστικά και δυνατότητες», είπε ο Dr. Serkan Toto, «αλλά θα είναι παρόμοια με το σημερινό Switch».

Επιπλέον, η Ιαπωνική εταιρεία έχει έναν άσσο στο μανίκι της, το Pokémon, και επειδή είναι γνωστό πόσο άρρηκτα συνδεδεμένο είναι το παιχνίδι με την φορητότητα, δεν υπάρχει η παραμικρή πιθανότητα, όπως είπε, να επιλέξει η εταιρεία να εγκαταλείψει το στοιχείο της φορητότητας από την επερχόμενη κονσόλα της. Επομένως, σύμφωνα με τον Dr. Serkan Toto, το Nintendo Switch 2 θα διατηρήσει τον υβριδικό σχεδιασμό αν και βεβαίως θα διαθέτει σημαντικά αυξημένη απόδοση και πρόσθετα χαρακτηριστικά.

«Πιστεύω ότι το επόμενο hardware θα κυκλοφορήσει το επόμενο έτος έναντι $400» δήλωσε ο Dr. Serkan Toto αναφερόμενος βεβαίως στο έτος 2024. «Υπάρχει επίσης μεγάλη πιθανότητα τα παιχνίδια να  στοιχίζουν περισσότερο: $70». Σύμφωνα με τον αναλυτή, η Nintendo πρόκειται να παρουσιάσει την παιχνιδοκονσόλα μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2024 με τιμή κοντά στα $400 ενώ εκτιμά ότι οι τιμές στα παιχνίδια θα αυξηθούν στα $70, κάτι που άλλωστε γνωρίζαμε με την κυκλοφορία του The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom.

 

image.png

 

«Το επόμενο σύστημα είναι επίσης πιθανό να αποτελεί εξέλιξη (της σημερινής κονσόλας) και όχι επανάσταση. Μπορεί η Nintendo να προσθέσει κάποια νέα χαρακτηριστικά και δυνατότητες στη συσκευή, αλλά θα είναι παρόμοια με το σημερινό Switch. Και επειδή υπάρχει το Pokémon και το Pokémon είναι συνδεδεμένο με το “handheld gaming”, δεν υπάρχει περίπτωση η Nintendo να εγκαταλείψει το χαρακτηριστικό της φορητότητας για το “next big thing” της».

Σύμφωνα με παλαιότερες φήμες και διαρροές (από κάποια μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που διέρρευσαν μεταξύ εκπροσώπων των Nintendo και Activision), η επόμενης γενιάς κονσόλα της Nintendo θα διαφήμιζε το 4K gaming με υποστήριξη DLSS χάρη στην υιοθέτηση ενός επεξεργαστή γραφικών υβριδικής αρχιτεκτονικής Ampere-Lovelace της NVIDIA, απόδοσης εφάμιλλης εκείνης των παιχνιδοκονσολών PS4 και Xbox One. Πιο συγκεκριμένα όμως, με βάση τις φήμες που έχουν κυκλοφορήσει, όταν η νέα κονσόλα της Nintendo είναι συνδεδεμένη στο ρεύμα θα μπορεί να προσφέρει απόδοση εφάμιλλη με του Xbox Series S ενώ σε «handheld mode» θα μπορούσε να προσφέρει παρόμοια απόδοση με το ASUS ROG Ally. Αν και παλαιότερες φήμες ήθελαν την Nintendo να προχωρά στην ανακοίνωση μίας «digital-only» παιχνιδοκονσόλας (χωρίς υποδοχή για cartridge) δεν συνάδουν με τα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας που δείχνουν ότι το μεγαλύτερο μέρος των πωλήσεων της αφορούν παιχνίδια σε φυσική μορφή (catridges).

  • Like 4