Τα τελευταία έξι χρόνια κυκλοφορούν συνεχώς φήμες για μια νέα κονσόλα της Nintendo.

Τώρα, μια νέα (λίγο) πιο συγκεκριμένη πληροφορία από το VGC υποδηλώνει ότι η Nintendo σχεδιάζει να κυκλοφορήσει την επόμενη γενιά κονσόλας της το δεύτερο εξάμηνο του 2024.

Πηγές που μίλησαν στο VGC υποστηρίζουν ότι η νέα κονσόλα θα μπορούσε να στηρίζεται σε LCD τεχνολογία οθόνης, μια φθηνότερη λύση αντί για μια οθόνη υψηλότερων προδιαγραφών όπως αυτή του OLED Switch ενώ θα συνεχίσει να περιλαμβάνει μια υποδοχή cartridge για την παιχνιδιών. Τα στελέχη της Nintendo ελπίζουν ότι το παράθυρο κυκλοφορίας του 2024 θα αποτρέψει προβλήματα αποθεμάτων όπως αυτά που επηρέασαν την κυκλοφορία της σειράς Xbox S/X και του PlayStation 5 τα οποία μόλις τους τελευταίους μήνες επιλύθηκαν.

Οι πωλήσεις του Switch έχουν μειωθεί πρόσφατα, αντανακλώντας την ηλικία της κονσόλας -η οποία κυκλοφόρησε τον Μάρτιο του 2017- και τον αυξανόμενο ανταγωνισμό από πιο ισχυρές κονσόλες όπως το Xbox, το PlayStation και το Steam Deck της Valve. Το 2020, το Bloomberg ανέφερε ότι η Nintendo εργαζόταν πάνω σε μια κονσόλα με 4K ανάλυση, αλλά η εταιρεία διέψευσε αυτούς τους ισχυρισμούς. Το 2021, η Nintendo κυκλοφόρησε το OLED Switch, το οποίο διέθετε μια βελτιωμένη οθόνη χωρίς κάποια άλλη αναβάθμιση στο hardware ή στο software.

Σύμφωνα με πηγές του VGC, τα κιτ ανάπτυξης για τη νέα κονσόλα της Nintendo βρίσκονται ήδη στους προγραμματιστές. Η Nikkei Asia αναφέρει ότι η ανάπτυξη της νέας κονσόλας προχωράει καλά, χωρίς να υπάρχουν συγκεκριμένες πληροφορίες για το αν θα υποστηρίζει 4K ανάλυση ή κάποια άλλη αναβάθμιση στον αποθηκευτικό χώρο και το σύστημα CPU/GPU.

Αν και οι φήμες για μια νέα κονσόλα της Nintendo έρχονται στην επιφάνεια κάθε χρόνο, είναι πιθανό η επόμενη χρονιά να είναι επιτέλους αυτή που η Ιαπωνική εταιρεία θα παρουσιάσει το διάδοχο του Switch. Το 2024, θα έχουν περάσει επτά χρόνια από την κυκλοφορία του Switch, περισσότερα από τα έξι χρόνια μεταξύ του Wii και του Wii U και περισσότερα από τα πέντε χρόνια μεταξύ του Wii U και του Switch.

  • Like 3