Την παραμονή της κυκλοφορίας της ταινίας Super Mario Bros., φαίνεται ότι η παρουσία του γνωστού υδραυλικού στα smartphones μπορεί να λιγοστεύουν.

Σε συνέντευξή του στο Variety, ο θρυλικός δημιουργός βιντεοπαιχνιδιών της Nintendo, Shigeru Miyamoto, δήλωσε ότι «η παρουσία του Mario σε παιχνίδια για smartphones δεν θα είναι ποτέ η κύρια επιλογή για την εταιρεία». Αντ' αυτού, ανέφερε ότι η στρατηγική της Nintendo για το μέλλον είναι μια «ολοκληρωμένη εμπειρία παιχνιδιού σε hardware και software». 

Τα σχόλια του Miyamoto δεν προκαλούν έκπληξη, αν αναλογιστεί κανείς ότι το τελευταίο παιχνίδι Mario για κινητά, το Dr. Mario World, αποσύρθηκε από την αγορά μόλις δύο χρόνια μετά την κυκλοφορία του. Το Super Mario Run του 2016 απέφερε 60 εκατομμύρια δολάρια τον πρώτο χρόνο κυκλοφορίας του, ενώ το Mario Kart Tour έχει φέρει εισπράξεις 300 εκατομμυρίων δολαρίων μέχρι στιγμής. Συγκριτικά, η Nintendo έχει κερδίσει περισσότερα από 3 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι σήμερα από το Mario Kart 8 για το Wii U και το Switch. 

Ο Miyamoto δήλωσε ότι, δεδομένου ότι ο τρόπος ελέγχου του κεντρικού ήρωα αποτελεί βασικό μέρος της εμπειρίας του παιχνιδιού, η ανάπτυξη για smartphones είναι προβληματική. «Όταν διερευνήσαμε την ευκαιρία να φτιάξουμε παιχνίδια Mario για το smartphone -το οποίο είναι μια πιο κοινή, γενική συσκευή- ήταν δύσκολο να καθορίσουμε τι θα έπρεπε να είναι αυτό το παιχνίδι», είπε. «Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο έπαιξα το ρόλο του σκηνοθέτη για το Super Mario Run, για να μπορέσω να μεταφράσω αυτή την εμπειρία του hardware της Nintendo στις έξυπνες συσκευές».

Ο Miyamoto δεν ασχολήθηκε με άλλες πρωτοβουλίες της Nintendo για τα smartphones, όπως το Animal Crossing Pocket Camp και το Fire Emblem Heroes. Το τελευταίο είναι μακράν το πιο κερδοφόρο παιχνίδι της Nintendo για κινητά, αφού ξεπέρασε το 1 δισεκατομμύριο δολάρια τον Ιούνιο του περασμένου έτους, σύμφωνα με το SensorTower. Ο Miyamoto αρνήθηκε να πει πότε θα έρθει το επόμενο παιχνίδι Super Mario, αλλά η ταινία "The Super Mario Bros" με πρωταγωνιστή τον Chris Pratt αναμένεται από σήμερα στις κινηματογραφικές αίθουσες παγκοσμίως εν μέσω χλιαρών κριτικών.
 

  • Like 3
  • Thanks 1