Από ότι φαίνεται διανύουμε μία νέα «χρυσή εποχή» για τη Nintendo, η οποία περιλαμβάνει μία από τις πλέον επιτυχημένες ταινίες κινουμένων σχεδίων, ολοκαίνουρια θεματικά πάρκα καθώς και μία κονσόλα που πλέον είναι η 3η πιο επιτυχημένη εμπορικά στον κόσμο (με πάνω από 122,55 εκατομμύρια πωλήσεις).

Τώρα, το μουσικό θέμα του παιχνιδιού Super Mario Bros. -ένα από τα πλέον αναγνωρίσιμα τραγούδια όλων των εποχών- τιμάται αιώνια με την διάσωση του στη Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου των ΗΠΑ. Το μουσικό θέμα είναι επίσημα γνωστό ως «Ground Theme» και συμπεριλήφθηκε για πρώτη φορά στο παιχνίδι Super Mario Bros. όταν πρωτοκυκλοφόρησε στα Famicom Disk System και Nintendo Entertainment System το 1985. Είναι το πρώτο μουσικό θέμα από βιντεοπαιχνίδι που διασώζεται στη Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου. 

To «Ground Theme» δημιουργήθηκε από τον μακροχρόνιο και σημερινό συνθέτη της Nintendo, Koji Kondo, ο οποίος έχει συνθέσει πολλές εκδοχές και διασκευές του συγκεκριμένου μουσικού κομματιού αλλά και πολλές άλλες αναγνωρίσιμες μελωδίες, από το Punch-Out!! μέχρι το The Legend of Zelda. Ο Koji Kondo έχει επίσης διασκευάσει μουσική στη σειρά Super Smash Bros., Star Fox όπως και τη μουσική σε παιχνίδια όπως τα Super Mario Odyssey και Super Mario Maker 2.

Το μουσικό θέμα Super Mario Bros. είναι σίγουρα πάντως το πλέον αναγνωρίσιμο έργο του Koji Kondo και η μελωδία του έχει επαναχρησιμοποιηθεί ουκ ολίγες φορές σε διαφορετικά παιχνίδια «Mario», τηλεοπτικές παραγωγές και ταινίες. Το 2016 μάλιστα, η Nintendo κατοχύρωσε πνευματικά τον διάσημο ήχο των νομισμάτων από το παιχνίδι, ο οποίος είναι ένας από τους πλέον επαναχρησιμοποιούμενους ήχους στα παιχνίδια «Super Mario». 

Ο Koji Kondo θυμάται να πήρε στοιχεία από διάφορα μουσικά είδη για να ταιριάξει τη μουσική «με όλα όσα έβλεπε να συμβαίνουν στην οθόνη». Σκεφτήκαμε «τα κουδουνίσματα για να ενθαρρύνουμε τους παίκτες να ξαναπροσπαθήσουν μετά από κάποιο game over, σαλπίσματα για να τους συγχαρούμε για την επίτευξη κάποιου στόχου καθώς και μουσικά στοιχεία που επιταχύνονταν για να τους δείξουμε ότι απέμενε ελάχιστος χρόνος» δήλωσε. «Το να διασωθεί αυτή η μουσική μαζί με τόσα κλασικά τραγούδια και επιτυχίες αποτελεί μεγάλη τιμή. Μου είναι δύσκολο να το πιστέψω» είπε ο συνθέτης της μουσικής Koji Kondo.

Ανάμεσα στις ηχογραφήσεις και στα τραγούδια που επιλέχθηκαν φέτος προς διάσωση από τη Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου των Ηνωμένων Πολιτειών ήταν επίσης το τραγούδι «All I Want for Christmas Is You» της Mariah Carey, το «Like a Virgin» της Madonna, το «Stairway to Heaven» των Led Zeppelin, το «Sweet Dreams» των Eurythmics και το «Gasolina» του Daddy Yankee.

Μαζί και η διάσημη ηχογράφηση της ιδέας του Carl Sagan που βρίσκεται πίσω από το βιβλίο του με τίτλο «Pale Blue Dot», στο οποίο ο Sagan περιγράφει μια εικόνα της Γης που τραβήχτηκε από το διαστημικό σκάφος Voyager 1 το 1990 περίπου 3,7 δισεκατομμύρια μίλια μακριά. 

  • Like 3
  • Confused 1