Από την ανακοίνωση του PlayStation 4, ένα από τα πράγματα που άφησαν αρνητική εντύπωση ήταν η απουσία συμβατότητας με τους τίτλους του PlayStation 3, κάτι αναμενόμενο μετά την αλλαγή αρχιτεκτονικής που επέλεξε η Sony.

Όμως η Ιαπωνική εταιρεία δεν έκλεισε εντελώς την πόρτα σε αυτό το ενδεχόμενο και στην έκθεση Tokyo Game Show που διεξάγεται αυτές τις ημέρες, έδωσε τις πρώτες πληροφορίες για την δυνατότητα αναπαραγωγής παιχνιδιών του PS3 στη νέα παιχνιδομηχανή.

 

Αυτό θα γίνει εφικτό μέσω της streaming τεχνολογίας της εταιρείας Gaikai την οποία εξαγόρασε πέρσι η Sony. Αρχικά η υπηρεσία θα γίνει διαθέσιμη τον επόμενο χρόνο αρχικά στις Ηνωμένες Πολιτείες και ο χρήστης θα έχει πρόσβαση σε μια συλλογή τίτλων του PlayStation 3 σε ψηφιακή μορφή. Οι διαθέσιμοι τίτλοι θα αυξηθούν με ρυθμούς ανάλογους με την κυκλοφορία των κλασσικών παιχνιδιών του PSone και PlayStation 2 που κυκλοφορεί σταδιακά η Sony.

 

Η streaming τεχνολογία της Gaikai αναλαμβάνει την επεξεργασία του παιχνιδιού στο cloud ενώ θα μπορείτε να παίξετε τα παιχνίδια του PS3 όχι μόνο στο PS4 αλλά και στα νέα PS Vita και το PS Vita TV.

 

Περισσότερες πληροφορίες θα πρέπει να περιμένουμε το πρώτο τρίμηνο του 2014.

 

Link.png Site: http://www.theverge.com/2013/9/19/4748492/sony-will-stream-ps3-games-to-playstation-4-ps-vita-2014[/url]']TheVerge