Αυτή την περίοδο και σε συνεργασία με την Electronic Arts, η Sony έχει διαθέσει στην αγορά το Star Wars: Battlefront PlayStation 4 bundle, το οποίο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και τέσσερα παιχνίδια, τα Star Wars: Bounty Hunter, Star Wars: Jedi Starfighter, Star Wars Racer: Revenge και Super Star Wars.

Τα παιχνίδια είναι διαθέσιμα με την χρήση ενός μοναδικού κωδικού για download, και πρόκειται για τα “original” παιχνίδια για το PS2 τα οποία τρέχουν μέσω emulation στην κονσόλα PS4. Ορισμένα στοιχεία που ανακαλύφθηκαν από το Digital Foundry οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η πολυπόθητη “συμβατότητα προς τα πίσω” είναι επιτέλους μία πραγματικότητα. Στο Digital Foundry ανακάλυψαν ότι τα πλήκτρα “select” και “start” είχαν γίνει mapped σε κάθε πλευρά του touchpad του χειριστηρίου DualShock 4, κάτι που μόνο η Sony, και όχι η Lucasarts Interactive θα μπορούσε να κάνει.

 

Μετά από σχετικές ερωτήσεις στην Sony από το Wired, η Sony επιβεβαίωσε ότι “εργαζόμαστε για να αξιοποιήσουμε τεχνολογία PS2 emulation και να φέρουμε παιχνίδια PS2 στην σημερινή γενιά (της κονσόλας)… Δεν έχουμε κάτι άλλο περαιτέρω να σχολιάσουμε σε αυτό το χρονικό σημείο”.

 

Από ότι φαίνεται, η τολμηρή κίνηση της Microsoft να καταστήσει το Xbox One συμβατό με τίτλους του Xbox 360 ανησύχησε την Sony που αποφάσισε να κάνει κάτι παρόμοιο, τουλάχιστον σε σχέση με το PS2.

 

Αν και η Ιαπωνική εταιρεία προσφέρει την συνδρομητική υπηρεσία PlayStation Now για το “στριμάρισμα” τίτλων του PS3 στην κονσόλα PS4, σε τηλεοράσεις Sony BRAVIA και Smart TVs της Samsung απαιτώντας είτε ένα PS4 ή PS Vita ή κάποια Smart TV σε συνδυασμό με ένα DualShock 4 controller και $20 συνδρομή τον μήνα, οι gamers που έχουν “φυσικά αντίτυπα” παιχνιδιών PS3 δεν ενθουσιάστηκαν ιδιαίτερα. Παρόλα αυτά, η υπηρεσία PlayStation Now, και μετά την μεγάλη επένδυση που έγινε από πλευράς Sony θα παραμείνει από ότι φαίνεται η μοναδική πρόταση της εταιρείας για όσους θέλουν να απολαμβάνουν παιχνίδια PS3 με την τελευταίας γενιάς κονσόλα.

 

Link.png Site: Engadget
Link.png Site: GSMArena