Τέλος εποχής για το PlayStation 2, τη βιντεοκονσόλα με τις περισσότερες πωλήσεις παγκοσμίως η οποία σταματά να διατίθεται στην Ιαπωνία, 13 χρόνια μετά την αρχική της κυκλοφορία.

Με πωλήσεις που ξεπερνούν τα 150 εκατομμύρια συσκευές, το PlayStation 2 έκανε την εμφάνιση του αρχικά στην Ιαπωνία στις 4 Μαρτίου του 2000 φτάνοντας σε νέα ύψη την επιτυχία του αρχικού PlayStation της Sony.

 

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα Famitsu, η διάθεση του PlayStation 2 σταματάει άμεσα στην Ιαπωνία που μέχρι σήμερα έχουν πουληθεί 22 εκατομμύρια συσκευές ενώ αναμένεται το ίδιο να ισχύσει και στις υπόλοιπες χώρες. Μέχρι σήμερα στην Ιαπωνία κυκλοφορούσαν ακόμα αρκετοί νέοι τίτλοι για την βιντεοκονσόλα ακόμα και αν το PlayStation 3 έχει κυκλοφορήσει από το 2006. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η εταιρεία Square Enix η οποία ανακοίνωσε το Final Fantasy 11: Seekers of Adoulin για το PS2 αλλά μόνο για την αγορά της Ιαπωνίας.

 

Όπως όλα δείχνουν, η Sony ετοιμάζει ήδη τη 4η γενιά του PlayStation η οποία θα παρουσιαστεί και θα κυκλοφορήσει προς τα τέλη του 2013.

 

Link.png Site: http://www.polygon.com/2012/12/28/3810770/playstation-2-no-longer-shipping-throughout-japan[/url]']polygon.com