Ο George Hotz, ο Αμερικανός hacker που κατόρθωσε το 2007 να ξεκλειδώσει το iPhone της Apple ώστε να συνεργάζεται με όλα τα δίκτυα δήλωσε στο BBC ότι κατόρθωσε να «σπάσει» το Playstation 3 της Sony.

 

Το PS3 είναι η μοναδική κονσόλα που δεν έχει «σπάσει» ακόμη, παρά το γεγονός ότι κυκλοφορεί στην αγορά εδώ και τρία χρόνια.

 

Η Sony δήλωσε ότι «εξετάζει την πληροφορία» και ότι θα τοποθετηθεί όταν θα διαθέτει περισσότερες λεπτομέρειες.

 

Ο κύριος Hotz παραδέχεται ότι δεν έχει κατορθώσει να παραβιάσει το σύνολο του συστήματος, συμπεριλαμβανομένης και της προστατευμένης μνήμης, όμως εξετάζει τρόπους να ωθήσει την κονσόλα να ανταποκριθεί στις εντολές του.

 

Σύμφωνα με τον ίδιο, η όλη προσπάθεια διήρκεσε πέντε εβδομάδες και στηρίζεται σε συνδυασμό χρήσης hardware και λογισμικού, σε αναλογία 5% με 95%. Συνεχίζει να εξελίσσει την τεχνική, όμως δηλώνει ότι σύντομα θα είναι σε θέση να δημοσιεύσει πλήρεις οδηγίες στο διαδίκτυο, όπως έκανε και στην περίπτωση του iPhone.

 

Μια τέτοια εξέλιξη θα επέτρεπε στους κατόχους του PS3 να παίξουν παλαιότερα παιχνίδια, γραμμένα για το PS2, στις κονσόλες τους, δυνατότητα η οποία δεν υπάρχει στις πιο σύγχρονες εκδόσεις της κονσόλας, μετά την αμφιλεγόμενη απόφαση της Sony να αφαιρέσει το σχετικό υλικό από την τρίτη γενιά της κονσόλας.

 

Ο George Hotz παραδέχεται ότι η επέμβασή του θα δώσει τη δυνατότητα να τρέξουν πειρατικά παιχνίδια στην κονσόλα, όμως συμπληρώνει ότι ο ίδιος δεν έχει καμία σχέση με το πώς θα επιλέξουν να κάνουν χρήση των πληροφοριών που θα δώσει οι διάφοροι χρήστες.

 

Link.png Site: bbc.co.uk