Εξαιρετικά δημοφιλές έχει αποδειχτεί το God of War: Ragnarok. Ο πασίγνωστος πλέον τίτλος έχει πουλήσει περισσότερα αντίτυπα την εβδομάδα που έκανε ντεμπούτο στην αγορά από οποιονδήποτε άλλο first-party τίτλο PlayStation, σύμφωνα με τον επίσημο λογαριασμό του PlayStation στο Twitter.

Σύμφωνα με τη Sony, το παιχνίδι κατέγραψε 5,1 εκατομμύρια πωλήσεις την πρώτη του εβδομάδα. Το παραπάνω νούμερο το τοποθετεί μπροστά από το The Last of Us Part II, το Marvel's Spider-Man, το Uncharted 4: A Thief's End και τον προκάτοχο του, God of War (2018).

Το παιχνίδι δράσης-περιπέτειας AAA, το οποίο κυκλοφόρησε στις 9 Νοεμβρίου είναι ένας τίτλος που απέσπασε πολύ υψηλή βαθμολογία κατά μέσο όρο από τους reviewers και έγινε ένας από τους δημοφιλέστερους και εμπορικότερους τίτλους στην ιστορία του PlayStation. Αυτή τη στιγμή, με βάση 135 καταχωρήσεις έχει βαθμολογία 94% στο Metacritic, η οποία είναι ίδια με εκείνη του προηγούμενου παιχνιδιού του franchise.

Η σύγκριση των πωλήσεων με προηγούμενες αποκλειστικότητες της Sony δεν είναι πάντως απολύτως αντιπροσωπευτική της εμπορικότητας τους. Η εταιρεία έχει ανακοινώσει πωλήσεις σε διαφορετικά σημεία του κύκλου ζωής κάθε τίτλου, προφανώς για να εξυπηρετήσει διαφορετικές ανάγκες όσον αφορά τις δημόσιες σχέσεις της. Για παράδειγμα, ανακοίνωσε πωλήσεις 4 εκατομμυρίων αντιτύπων τις τρεις πρώρες ημέρες από το λανσάρισμα του The Last of Us Part II το 2020, 3,3 εκατομμύρια πωλήσεις για το Marvel’s Spider-Man το 2018 και 3,1 εκατομμύρια πωλήσεις για το God of War επίσης το ίδιο έτος. Οι πωλήσεις του God of War: Ragnarok την πρώτη εβδομάδα λανσαρίσματος του πάντως ήταν διπλάσιες από του Uncharted 4: A Thief’s End, το οποίο το 2016 κατέγραψε 2,7 εκατομμύρια πωλήσεις την πρώτη εβδομάδα του λανσαρίσματός του.    

  • Like 5
  • Thanks 1