Παρά τις προσπάθειες της Microsoft να παίξει ηγετικό ρόλο στις πωλήσεις με την ανακοίνωση της φθηνότερης έκδοσης της κονσόλας Xbox One που δεν περιλαμβάνει το Kinect, το PlayStation 4 παρέμεινε στη κορυφή της κατάταξης όσο αφορά στις πωλήσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες τον περασμένο μήνα.

Αν και η έλευση του Xbox One χωρίς το Kinect λειτούργησε θετικά με αποτέλεσμα η εταιρεία να διπλασιάσει τις πωλήσεις τον Ιούνιο, αυτές τελικώς δεν ήταν αρκετές για να εκθρονίσουν το PlayStation 4 από τη κορυφή. Αυτό σηματοδοτεί τον έκτο συνεχόμενο μήνα που η Sony ξεπερνάει σε πωλήσεις την αντίπαλο της, και ουσιαστικά επιβεβαιώνει ότι το PS4 είναι ο απόλυτος next-gen ηγέτης. Οι πωλήσεις στις κονσόλες αυξήθηκαν κατά 200% τον Ιούνιο ενώ τόσο το Xbox One όσο και το PlayStation 4 πούλησαν 80% περισσότερο από τους προκατόχους τους την ίδια περίοδο.

 

Η εταιρεία ερευνών NPD, που έδωσε τα νούμερα, λέει ότι το PS4 ήταν η πλατφόρμα προτίμησης για ένα αριθμό από τους μεγαλύτερους τίτλους επόμενης γενιάς, αφού περισσότεροι αμερικανοί προτίμησαν να παίξουν multiplatform games όπως τα UFC, FIFA 14 και Watch Dogs στο PS4 από ότι στο Xbox One. Μάλιστα στη Sony ανήκουν οι δύο από τις τρεις υψηλότερες θέσεις στις πωλήσεις παιχνιδιών , με την τρίτη να ανήκει στο Mario Kart 8, που ήταν και το παιχνίδι που πούλησε περισσότερο τον Ιούνιο και βοήθησε να ανέβουν οι πωλήσεις του Wii U της Nintendo.

 

 

Link.png Site: The Verge