Η πιο ακριβή έκδοση της συνδρομής θα δίνει τη δυνατότητα στους gamers να δοκιμάζουν και παιχνίδια προτού αυτά κυκλοφορήσουν.

Ο αντίπαλος του Xbox Game Pass που ετοιμάζει η Sony για το PlayStation θα έχει τρία επίπεδα συνδρομών που κοστίζουν $10, $13 και $16 το μήνα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Venture Beat. Για τη συνδρομητική υπηρεσία της Sony είχαμε ακούσει για πρώτη φορά τον περασμένο Δεκέμβριο, όταν και το Bloomerg είχε αναφερθεί σε αυτή με την κωδική ονομασία Spartacus. Με βάση τα έγγραφα που είδε η ιστοσελίδα, το project Spartacus θα συγχωνεύει τα προνόμια που προσφέρονται από το PlayStation Now και το PlayStation Plus και πιθανότατα οι συνδρομές θα είναι διαθέσιμες τόσο για το PS4 όσο και το PS5.

Η Sony φέρεται να αποκαλεί τα τρία επίπεδα ως Essential, Extra και Premium, με το πρώτο να είναι το PlayStation Plus στην τρέχουσα μορφή του. Θα εξακολουθεί να κοστίζει $10 και θα δίνει πρόσβαση σε παιχνίδια κάθε μήνα που οι χρήστες θα μπορούν να προσθέτουν στην βιβλιοθήκη τους. Η δεύτερη στη σειρά συνδρομή Extra θα κοστίζει $13 και θα περιλαμβάνει πρόσβαση σε αυτά τα μηνιαία παιχνίδια καθώς και σε έναν κατάλογο παιχνιδιών με εκατοντάδες παλαιότερα παιχνίδια που θα μπορεί ο χρήστης να κατεβάσει. Αυτός ο κατάλογος θα μπορούσε ενδεχομένως να είναι ο ίδιος με του PS Now.

Η ακριβότερη Premium συνδρομή θα κοστίζει $16 το μήνα και θα περιλαμβάνει όλα τα προηγούμενα προνόμια, μαζί με πρόσβαση στις δυνατότητες streaming του PS Now και μια βιβλιοθήκη κλασσικών παιχνιδιών. Επιπλέον, θα δίνει πρόσβαση σε μια δυνατότητα που ονομάζεται «Game Trials» που θα επιτρέπει στον χρήστη να κατεβάσει και να ξεκινήσει να παίζει νέα παιχνίδια PlayStation πριν από την κυκλοφορία τους. Εάν αυτή η λειτουργία είναι παρόμοια με τη δοκιμή παιχνιδιών της EA, τότε σημαίνει πως οι χρήστες θα μπορούν να παίξουν μόνο έναν τίτλο πριν από την επίσημη κυκλοφορία του για συγκεκριμένο αριθμό ωρών.

Δεν είναι ακόμα σαφές εάν η Sony θα προσθέσει νέες αποκλειστικές υπηρεσίες στο project Spartacus όταν αυτό γίνει διαθέσιμο. Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Sony Interactive Entertainment, Jim Ryan, είχε δηλώσει προηγουμένως ότι δεν ήταν βιώσιμο να προσθέσουν σε μια πιθανή συνδρομητική τους υπηρεσία νέα παιχνίδια, καθώς αυτά κοστίζουν πολλά εκατομμύρια δολάρια. Ωστόσο, η Microsoft εξαγόρασε την Bethesda από τότε και πρόσφατα ξεκίνησε τη διαδικασία εξαγοράς της Activision Blizzard. Ο τεχνολογικός γίγαντας προσθέτει τίτλους και των δύο στο Xbox Game Pass, οπότε η Sony θα πρέπει να σκεφτεί τρόπους για να κάνει το Spartacus μια πιο δελεαστική επιλογή.

Η συνδρομητική υπηρεσία της Sony φέρεται να μπαίνει στη φάση των δοκιμών τις επόμενες εβδομάδες ενώ λέγεται ότι και η Microsoft θα μπορούσε επίσης να αποκαλύψει επίσημα τις λεπτομέρειες της δικής της υπηρεσίας τον Μάρτιο.

  • Like 2
  • Thanks 1
  • Confused 1
  • Sad 1