Η τελευταία ενημέρωση λογισμικού του PlayStation 5 εμποδίζει τους gamers να χρησιμοποιούν το Cronus Zen, μια συσκευή που χρησιμοποιούν κακόβολοι παίκτες για να αποκτήσουν αθέμιτο πλεονέκτημα σε shooters πρώτου προσώπου (κυρίως στο Call of Duty) και άλλα παιχνίδια.

Μια ειδοποίηση στην ιστοσελίδα της Cronus προειδοποιεί τους ενδιαφερόμενους ότι η ενημέρωση 24.01-08.60.00 για το PS5 δεν επιτρέπει πλέον τη σύνδεση του Cronus Zen (φωτογραφία) στην κονσόλα.

Παρόλο που η Cronus χρεώνει τη συσκευή ως "εξομοιωτή χειριστηρίου", οι cheaters τη χρησιμοποιούν για να πραγματοποιούν κάθε είδους ψηφιακές βελτιώσεις στα χειριστήριά τους, όπως τη μείωση της ανάκρουσης και τη ρύθμιση μακροεντολών. Ορισμένοι παίκτες που χρησιμοποιούν πληκτρολόγιο και ποντίκι χρησιμοποιούν επίσης το Cronus Zen για να ξεγελάσουν την κονσόλα τους, ώστε να νομίζουν ότι χρησιμοποιούν χειριστήριο, προς όφελος των δυνατοτήτων σκόπευσης και κίνησης.

image.png.7e9028047c1be34e01fe172b23ca648a.png

Η Cronus λέει ότι δεν υπάρχει "κανένα χρονοδιάγραμμα" σχετικά με το πότε θα κάνει τις συσκευές της να λειτουργήσουν ξανά ωστόσο δεν γνωρίζουμε αν η Sony εξέδωσε το τελευταίο patch για να μπλοκάρει ειδικά το Cronus Zen. Δεν είναι επίσης σαφές αν επηρεάζονται και άλλα παρόμοια αξεσουάρ από τρίτους που χρησιμοποιούνται για εξαπάτηση, όπως το XIM και το ReaSnow S1. 

Εάν η Sony όντως μπλοκάρει τους παίκτες από τη χρήση του Cronus Zen, κάτι τέτοιο δεν θα αποτελούσε έκπληξη. Τον περασμένο Οκτώβριο, το Xbox ξεκίνησε ένα σαρωτικό ban για "μη εξουσιοδοτημένα" χειριστήρια και αξεσουάρ. Η Activision Blizzard άρχισε επίσης να τιμωρεί τους παίκτες που χρησιμοποιούν hardware τρίτων για εξαπάτηση στο Call of Duty πέρυσι, ενώ το ίδιο έκαναν και οι Ubisoft, Bungie και η Epic Games, η εταιρεία ανάπτυξης του Fortnite.
 

  • Like 4
  • Thanks 1