Η Sony είναι επιτέλους έτοιμη να μοιραστεί τις πρώτες λεπτομέρειες που αφορούν την εμπειρία που θα δίνει το PlayStation VR2 σε επίπεδο software μετά τη δημοσιοποίηση του hardware.

Η εταιρεία προχώρησε στη δημοσίευση ενός αναλυτικού άρθρου στο οποίο κάνει αναφορά σε μερικές βασικές λειτουργίες που θα προσφέρει το σύστημα εικονικής πραγματικότητας που ετοιμάζει για το PlayStation 5.

Μία από αυτές είναι το livestreaming όπου αν έχετε μια κάμερα PS5 HD Camera, μπορείτε να μεταδώσετε τόσο το παιχνίδι όσο και μια εικόνα του εαυτού σας σε δημοφιλείς gaming υπηρεσίες. Αναμενόμενα η λειτουργία θα μπορούσε να είναι αρκετά χρήσιμξ για τους streamers του Twitch, τους YouTubers και άλλους που θέλουν να μοιραστούν το gameplay τους από το PSVR2 χωρίς να βασίζονται σε ειδικό hardware και πράσινες οθόνες.

image.png.4d65177d85db95a099e0220b23f8e97a.png

Στο ίδιο άρθρο η εταιρεία εξηγεί πως το PSVR2 θα διαχειρίζεται περιεχόμενο που δεν είναι VR. Το σύστημα θα προσφέρει ένα "Cinematic Mode" ανάλυσης 1080p που θα εμφανίζει το περιβάλλον εργασίας του PS5 και τα συμβατικά παιχνίδια σε μια εικονική οθόνη με ρυθμούς ανανέωσης μεταξύ 24Hz και 120Hz. Αυτή είναι μια πολύ οικεία εμπειρία σε όσους έχουν εμπειρία και με άλλα συστήματα εικονικής πραγματικότητας, και προτιμούν να μην αφαιρούν το VR κράνος για να προχωρήσουν σε αλλαγές στις ρυθμίσεις του συστήματος. Το εγγενές περιεχόμενο VR θα εμφανίζεται σε ανάλυση 4.000 x 2040 με ρυθμό ανανέωσης 90Hz ή 120Hz.

 Άλλα χαρακτηριστικά του PSVR2 έχουν στόχο την πρόληψη ατυχημάτων. Για παράδειγμα η λειτουργία "see-through" σας επιτρέπει να κρυφοκοιτάξετε γρήγορα το δωμάτιο για να αποφύγετε μια σύγκρουση ή να βρείτε τα χειριστήρια σας. Μπορείτε επίσης να ορίσετε μια προσαρμοσμένη περιοχή παιχνιδιού που θα σας προειδοποιεί αν βρίσκεστε πολύ κοντά στον καναπέ ή την τηλεόραση. Και αυτή η λειτουργία πάντως δεν είναι μια νέα ιδέα, αλλά θα μπορούσε να αποδειχθεί ζωτικής σημασίας για τους κατοίκους διαμερισμάτων και για οποιονδήποτε άλλον έχει περιορισμένο χώρο για πλήρεις εμπειρίες VR.

 15759785_CleanShot2022-07-27at13_12.41@2x.jpg.caa1fa4e2d86bd3ab361467e16f4ffd5.jpgΦυσικά μένουν ακόμα να μάθουμε πολλά για το PSVR2 με τη Sony να υπόσχεται ότι οι προγραμματιστές θα έχουν "σύντομα" πρόσβαση στα νέα χαρακτηριστικά. Σύντομα μάλιστα η εταιρεία αναφέρει ότι θα προχωρήσει στη δημοσιοποίηση της ημερομηνίας κυκλοφορίας αλλά και των παιχνιδιών που θα συνοδεύουν το σύστημα κατά το λανσάρισμα. Με βάση πάντως προηγούμενη ανακοίνωση της Sony, γνωρίζουμε ότι το PSVR2 θα είναι διαθέσιμο σίγουρα την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων.

  • Like 4