Η Sony ξεκίνησε τη διάθεση μιας νέας έκδοσης του PlayStation 4 Pro, η οποία παράγει μικρότερα επίπεδα θορύβου από τον προκάτοχό της, ένα από τα παράπονα που έχει δεχθεί η Ιαπωνική εταιρεία από κατόχους της κονσόλας.

Το νέο μοντέλο είναι μέχρι στιγμής διαθέσιμο μόνο μέσα στο Red Dead Redemption 2 bundle και δε κυκλοφορεί ξεχωριστά, κάτι που πιθανόν θα γίνει σύντομα ενόψει και της χριστουγεννιάτικης περιόδου. Πάντως οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ξεχωρίσουν αν στο πακέτο περιλαμβάνεται το νέο μοντέλο το οποίο φέρει την κωδική ονομασία CUH-7200, αφού αυτή αναγράφεται στη συσκευασία.

Στα πιο τεχνικά κομμάτια, η ένταση του θορύβου που παράγει η νέα κονσόλα πέφτει από τα 50 decibles στα 44, αν και όπως αναφέρει η ιστοσελίδα, μπορεί να φτάσει σε περιπτώσεις τα 48 decibels. Ο λόγος για την αλλαγή αυτή είναι οι αλλαγές εσωτερικά για καλύτερη ψύξη με πιο βελτιωμένη απόδοση σε απαιτητικές καταστάσεις αλλά και ένα νέο τροφοδοτικό. Το PlayStation 4 Pro κυκλοφόρησε πριν 2 χρόνια, με τα επίπεδα θορύβου του να αποτελούν ένα από τα σημαντικότερα μειονεκτήματά του κατά γενική ομολογία.

backend

Κατά τα άλλα δεν υπάρχει οποιαδήποτε διαφορά στις επιδόσεις μεταξύ των δύο μοντέλων ενώ στην εμφάνιση υπάρχουν μικρές αλλαγές στη θέση των θυρών αλλά και στο βύσμα τροφοδοσίας.

Eurogamer

  • Like 4