Για επιπλέον αποθηκευτικό χώρο, οι χρήστες θα χρειαστούν έναν από τους τελευταίας γενιάς M.2 SSD δίσκους.

Το beta λογισμικό του PS5 ξεκίνησε να κυκλοφορεί και περιλαμβάνει πρόσβαση στην πολυαναμενόμενη θύρα M.2 SSD. Η πρώτη έκδοση beta για το PS5 είναι διαθέσιμη για κάποιους χρήστες σε ΗΠΑ, Καναδά, Ιαπωνία, Ηνωμένο Βασίλειο, Γερμανία & Γαλλία και περιλαμβάνει μερικές νέες βελτιώσεις και προσαρμογές στο UX, με τη μεγαλύτερη προσθήκη να είναι σαφώς η υποστήριξη επέκτασης χώρου μέσω M.2 SSD.

Η Sony σημειώνει ότι οι χρήστες θα χρειαστούν έναν M.2 SSD δίσκο PCIe Gen4 με ταχύτητες ανάγνωσης 5.500MB/s ή υψηλότερες. Αυτό σημαίνει πως ένας μεγάλος αριθμός Gen4 SSD θα υποστηρίζονται, όπως ο 980 Pro της Samsung, η σειρά SN850 της Western Digital και άλλοι σύγχρονοι M.2 SSD δίσκοι.

Η Sony εξηγεί για τη χρήση των M.2 SSD:

Η χρήση ενός M.2 SSD με την κονσόλα απαιτεί αποτελεσματική διάχυση θερμότητας, χρησιμοποιώντας για παράδειγμα μία ψύκτρα. Μπορείτε να τοποθετήσετε έναν δικό σας M.2 SSD, είτε single-side είτε double-side.

Αν και η Sony συνιστά τη χρήση δίσκου Gen4 με ταχύτητες τουλάχιστον 5.500ΜΒ/s, η εταιρεία δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι όλοι οι δίσκοι M.2 SSD που πληρούν αυτές τις προδιαγραφές θα λειτουργούν με το PlayStation 5. Τρέχοντας τα παιχνίδια από αυτόν τον επεκτάσιμο αποθηκευτικό χώρο μπορεί να μην έχουν την ίδια ακριβώς απόδοση που παρέχεται από την εσωτερική μονάδα αποθήκευσης του PS5, ακόμη κι αν οι ταχύτητες ανάγνωσης είναι μεγαλύτερες από 5.500MB/s.

Εκτός από την υποστήριξη M.2 SSD, αυτό το τελευταίο beta λογισμικό περιλαμβάνει επίσης υποστήριξη 3D ήχου για τα ενσωματωμένα ηχεία της τηλεόρασης. Θα βρίσκεται στις ρυθμίσεις συστήματος του PS5 και η λειτουργία θα χρησιμοποιεί το DualSense χειριστήριο για τη μέτρηση της ακουστικής ενός δωματίου και την εφαρμογή μιας ρύθμισης 3D ήχου.

Η Sony βελτιώνει επίσης κι άλλους τομείς του PS5 λογισμικού. Το περιβάλλον του Control Center θα περιλαμβάνει πλέον περισσότερες επιλογές εξατομίκευσης ενώ οι χρήστες θα μπορούν να βλέπουν και να γράφουν μηνύματα σε φίλους και parties από το Game Base του Control Center.

Η καρτέλα Friends στο Game Base ενημερώνεται επίσης με καλύτερες επιλογές διαχείρισης και τη δυνατότητα να βλέπουν οι χρήστες πόσοι φίλοι τους είναι συνδεδεμένοι στο internet. Ακόμη, οι διαφορετικές εκδόσεις παιχνιδιών PS4/PS5 θα εμφανίζονται πλέον ξεχωριστά στην αρχική οθόνη και τη βιβλιοθήκη παιχνιδιών και ο κάθε τίτλος θα περιλαμβάνει μια ετικέτα που θα αναφέρει αν πρόκειται για παιχνίδι PS4 ή PS5.

Η beta έκδοση θα περιλαμβάνει επίσης έναν tracker για τα τρόπαια ώστε οι παίχτες να έχουν γρήγορη πρόσβαση σε έως και πέντε τρόπαια μέσω του Control Center ενώ η Sony πρόσθεσε επίσης επιλογές για 720p και 1080p gaming στο PlayStation Now.

  • Like 1
  • Thanks 1