Αποσπώμενα πλαϊνά πλαστικά, αγωγοί για απορρόφοση σκόνης, τρόπος επέκτασης αποθηκευτικού χώρου μεταξύ άλλων αποκαλύψεων.

Πριν δύο μέρες, σας μεταφέραμε τις πρώτες (σύντομες) αναφορές σχετικά με τον θόρυβο και την ψύξη στο PlayStation 5.

Σήμερα, η Sony ανήρτησε ένα βίντεο στο επίσημο κανάλι τού PlayStation όπου ο Yasuhiro Ootori, επικεφαλής του μηχανικού σχεδιασμού του PS5, κυριολεκτικά «γδύνει» την κονσόλα. Μέσα στα περίπου 7 λεπτά που διαρκεί, βλέπουμε αρκετά νέα πράγματα, όπως το πώς μπορεί ένας απλός χρήστης να επεκτείνει τον αποθηκευτικό χώρο, το μέγεθος του ανεμιστήρα και το airflow, όπως και δύο αγωγούς από όπου οι χρήστες θα μπορούν, με τη βοήθεια μιας ηλεκτρικής σκούπας, να απορροφήσουν εύκολα τη συσσωρευμένη σκόνη.

Στη συνέχεια θα βρείτε το βίντεο, με ήχο στα Ιαπωνικά και διαθέσιμους υπότιτλους στα Αγγλικά.

Αρχικά, παρατηρούμε πως τα πλαϊνά, λευκά πλαστικά είναι εύκολα αποσπώμενα δίχως εργαλεία, το οποίο ανοίγει τον δρόμο για διακόσμηση της κονσόλας με νέα πλαστικά - περίπου σαν τα cover plates του αρχικού PlayStation 4 ή τα faceplates του Xbox 360. Δεν έχει επιβεβαιωθεί κάτι τέτοιο από τη Sony ή τρίτους κατασκευαστές, όμως θα ήταν σίγουρα μια καλοδεχούμενη εναλλακτική για όσους θέλουν να αλλάξουν εύκολα το κυρίως χρώμα της κονσόλας.

Έπειτα, βλέπουμε την υποδοχή M.2, όπου συμβατές μνήμες PCIe 4.0 μπορούν να τοποθετηθούν για την επέκταση του αποθηκευτικού χώρου. Πηγαίνοντας ακόμη πιο μέσα, βλέπουμε πως διάφορα εξαρτήματα, όπως η μονάδα Blu-Ray και το τροφοδοτικό των 350W μπορούν εύκολα να αφαιρεθούν ενώ ακόμη και σε πιο ευαίσθητα πράγματα, όπως ο επεξεργαστής, η πρόσβαση δεν είναι δύσκολη.

ps5-gpu-min.PNG ps5-dust-chamber-min.PNG

Ο μεγάλος ανεμιστήρας που είναι συνυπεύθυνος για την ψύξη του μηχανήματος έχει διάμετρο 120mm, πάχος 45mm και δέχεται αέρα από δύο πλευρές. Μαζί με αυτόν, υπεύθυνο για την ψύξη θα είναι το υγρό μέταλλο ανάμεσα στο SoC και το heat sink. Για την ψύξη της συσκευής, η Sony είπε πως η απόδοση είναι εφάμιλλη με ενός vapor chamber.  Όπως αναφέρεται και στη σχετική ανάρτηση στο PlayStation Blog, ο μηχανισμός που βρίσκεται στο εσωτερικό του PS5 είναι σχεδιασμένος, πέραν της αποδοτικής ψύξης, να παράγει χαμηλότερα επίπεδα θορύβου (συγκριτικά με τα PS4/PS4 Pro).

ps5-fan-min.PNG ps5-liquid-metal-min.PNG

Το PlayStation 5 κυκλοφορεί στις 19 Νοεμβρίου στη χώρα μας, σε δύο εκδόσεις: με blu-ray drive (499€) και digital edition (399€).

  • Like 13
  • Thanks 2