Η Sony ανακοίνωσε πως θα προβεί σε αλλαγές αναφορικά με τα downloads μέσα από το PlayStation, τόσο σε Ευρώπη όσο και στις ΗΠΑ.

Όπως αναφέρει, θα μειώσει την ταχύτητα των λήψεων σε μία προσπάθεια να διαχειριστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις αυξημένες ανάγκες, σε μία περίοδο που πολλά εκατομμύρια κόσμος βρίσκεται στο σπίτι λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Με αρκετούς χρήστες να προσπαθούν να περάσουν ευχάριστα την ώρα τους παίζοντας παιχνίδια, έχουν αυξηθεί κατά πολύ οι ανάγκες download.

Πολλές εταιρίες ήδη έχουν προχωρήσει σε ανάλογες κινήσεις όπως Netflix, YouTube, Facebook και Amazon Prime, με τη Sony να δηλώνει πως η διαφορά στην ταχύτητα θα είναι εμφανής μόνο κατά τη διάρκεια της λήψης και δεν θα επηρεάσει το online gaming.

Ο CEO της Sony Interactive Entertainment, Jim Ryan δήλωσε

Αναφορά σε κείμενο

Πιστεύουμε ότι είναι σημαντικό να συμβάλουμε στην αντιμετώπιση των προβλημάτων σταθερότητας του Διαδικτύου καθώς ένας άνευ προηγουμένου αριθμός ανθρώπων παραμείνει στο σπίτι βασίζοντας την επικοινωνία του αποκλειστικά μέσα του Internet. Εκτιμούμε την υποστήριξη και την κατανόηση της κοινότητας του PlayStation, αφού λαμβάνουμε αυτά τα μέτρα σε μία προσπάθεια να διατηρήσουμε την πρόσβαση σε όλους.

 Με το online gaming να μην απαιτεί μεγάλο όγκο δεδομένων σε σύγκριση με τα downloads παιχνιδιών, οι παίχτες δεν θα αντιμετωπίσουν προβλήματα κατά τη σύνδεση με τους servers. Μέχρι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν πληροφορίες για το αν θα προχωρήσει σε ανάλογη κίνηση τόσο η Microsoft όσο και η Nintendo.

The Next Web