Η Sony διοργανώνει ένα "PlayStation Showcase" στις 24 Μαΐου, το οποίο σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, αναμένεται να διαρκέσει περισσότερο από μία ώρα.

Μια τέτοια χρονική διάρκεια είναι αρκετά μεγαλύτερη από τις συνήθεις ζωντανές μεταδόσεις του PlayStation State of Play, οι οποίες συνήθως διαρκούν περίπου 30 λεπτά. Η εκδήλωση υπόσχεται "πληθώρα νέων παιχνιδιών" για το PlayStation 5 και το PlayStation VR2 από αρκετά στούντιο. Σύμφωνα με μια ανάρτηση στο blog που ανακοινώνει την εκδήλωση, μπορούμε να περιμένουμε να δούμε "αρκετές νέες δημιουργίες από τα PlayStation Studios, καθώς και μαγευτικά παιχνίδια από τους συνεργάτες και τους ανεξάρτητους δημιουργούς μας".

Αν και η ανακοίνωση δεν διευκρίνισε ποια παιχνίδια να περιμένουμε, υπάρχουν μερικές εύστοχες εικασίες με βάση τα αναμενόμενα παράθυρα κυκλοφορίας των τίτλων που έχουν ανακοινωθεί προηγουμένως. Δεδομένη θεωρείται η παρουσία του Spider-Man 2 της Insomniac Games, το οποίο έχει προγραμματιστεί να είναι η μεγάλη αποκλειστικότητα της πλατφόρμας το φθινόπωρο. Ομοίως, η Insomniac εργάζεται πάνω στο Wolverine για μια μεταγενέστερη ημερομηνία, χωρίς να έχουμε δει σχεδόν τίποτα από το παιχνίδι μέχρι σήμερα.

Βρισκόμαστε επίσης λίγες εβδομάδες πριν από την αναμενόμενη ημερομηνία κυκλοφορίας του (πιθανότατα χρονικά) αποκλειστικού Final Fantasy XVI για το PS5, οπότε είναι πιθανή μια ακόμη ματιά σε αυτό, αν και η αλήθεια είναι ότι έχουμε ήδη δει πολλά βίντεο από το συγκεκριμένο παιχνίδι. Το Death Stranding 2 είναι επίσης μια πιθανότητα ενώ η Sucker Punch είναι γνωστό ότι εργάζεται πάνω σε ένα sequel του Ghost of Tsushima. Και στις δύο αυτές περιπτώσεις πάντως, ίσως είναι πολύ νωρίς για τις εταιρείες να μας δείξουν gameplay από κάποιο από αυτά.

Με βάση τη χρονική στιγμή, δεν θα μας εξέπληττε να δούμε teaser για το Diablo IV και την έκδοση PS5 του Honkai: Star Rail. Οι επανεκδόσεις PSVR2 των πρόσφατων κλασικών παιχνιδιών VR φαίνονται επίσης πιθανές (Beat Saber, κανείς;). Η ανάρτηση στο blog υπόσχεται επίσης νέες IPs, οπότε θα είμαστε περίεργοι να δούμε τι μπορεί να αποκαλύψουν κάποια στούντιο του PlayStation που δεν έχουν ανακοινώσει τίτλους, όπως τα Bend Studio, Bluepoint Games ή Housemarque.

Η παρουσίαση θα ξεκινήσει να μεταδίδεται στις 11 μ.μ. ώρα Ελλάδος στις 24 Μαΐου και θα είναι διαθέσιμη τόσο στο YouTube όσο και στο Twitch όπως συμβαίνει με κάθε παρόμοια παρουσίαση. Άλλωστε η Ιαπωνική εταιρεία έχει πραγματοποιήσει ζωντανό streaming και στις δύο αυτές πλατφόρμες σε  προηγούμενες εκδηλώσεις αυτής της μορφής.

Ραντεβού στις 24 Μαΐου όπου θα δούμε τι μας επιφυλάσσει η Sony για το μέλλον του PlayStation.

  • Like 4