Τουλάχιστον ένα από τα ερωτήματα σχετικά με τη φορητή συσκευή της Sony που προορίζεται για το streaming παιχνιδιών και έχει την ονομασία Project Q, φαίνεται να έχει απαντηθεί μέσα από ένα νέο βίντεο που διέρρευσε από τον Zuby_Tech στο Twitter. 

Σε αυτό, μια βασική έκδοση του λειτουργικού συστήματος Android που εκτελείται σε μια συσκευή με πλαστικό περιτύλιγμα, φανερώνει ένα απλό μενού και έναν κωδικό QR. Είναι σχεδόν σίγουρο ότι αυτή δεν θα είναι η τελική έκδοση του μενού της φορητής συσκευής, αλλά μας δίνει τουλάχιστον μια ιδέα για το που θα στηρίζεται το Project Q.

Το άτομο που έχει δημιουργήσει το βίντεο, πατάει γρήγορα το μενού και στη συνέχεια αρχίζει να γυρίζει τη φορητή συσκευή για να δείξει το πάνω, το πίσω και το κάτω μέρος της. Η χαμηλή ανάλυση καθιστά δύσκολο να καταλάβουμε πολλά. Μπορείτε να διακρίνετε κάτι που μοιάζει με ένα σύνολο τεσσάρων κουμπιών πίσω από το τμήμα tablet της συσκευής στο επάνω μέρος, κεντραρισμένες οπές στην επάνω και κάτω άκρη του tablet (ίσως μικρόφωνα;) και κάτι που φαίνεται να είναι υποδοχές για ηχεία στην επάνω άκρη.

Σε ένα ξεχωριστό tweet του Zuby_Tech, υπάρχει επίσης μια εικόνα του tablet στο οποίο έχει αφαιρεθεί η οθόνη, και έτσι βλέπουμε το πλαίσιο πίσω από αυτή αλλά και μερικά από τα τεχνικά μέρη του εσωτερικού.

Τον περασμένο Μάιο μάθαμε για πρώτη φορά για το Project Q, όταν η Sony δήλωσε ότι θα είναι ένα tablet 8 ιντσών πλαισιωμένο από χειριστήρια DualSense, χωρίς όμως να διαθέτει ανεξάρτητη λειτουργία όπως το Nintendo Switch ή το Steam Deck. Αντ' αυτού, ο σκοπός ύπαρξης του είναι ως αξεσουάρ για το PS5 που θα κάνει streaming παιχνίδια από την κονσόλα σου, μέσα από το ίδιο δίκτυο, καθιστώντας το πιο συγκρίσιμο με το Nintendo Wii U.

Κάτι τέτοιο μπορεί να φαίνεται παράλογο, αλλά η Sony έχει επίσης δοκιμάσει το cloud gaming για το PS5 και υποθέτουμε ότι η Ιαπνωική εταιρεία θα μπορούσε τελικά να τρέξει αυτά τα παιχνίδια και στο Project Q. Όμως η νέα φορητή συσκευή θα κυκλοφορήσει πιθανότατα τον Νοέμβριο και η νέα προσέγγιση της Sony για το cloud gaming μπορεί να μην είναι έτοιμη εγκαίρως για την κυκλοφορία αυτή.

image.png.f6a7e0d50266918a72534d346adf8297.png
Η Sony έδωσε πολύ λίγες άλλες λεπτομέρειες σχετικά με το Project Q κατά την ανακοίνωση στο PlayStation Showcase τον περασμένο Μάιο. Γνωρίζουμε ότι χρησιμοποιεί μια οθόνη LCD 1080p που τρέχει στα 60fps και χρησιμοποιεί Wi-Fi για να συνδεθεί σε ένα PS5. Το ότι τρέχει Android, όμως, σημαίνει ότι θα πρέπει (και ελπίζουμε ότι θα;) να είναι ικανό για πολύ περισσότερα.

  • Like 1