Μέσα σε μια πληθώρα από trailer παιχνιδιών, η Sony αφιέρωσε ένα λεπτό από τη ζωντανή μετάδοση του PlayStation Showcase που διήρκεσε περισσότερο από μία ώρα, για να αποκαλύψει δύο νέα προϊόντα hardware.

Το πιο ενδιαφέρον από αυτά είναι σίγουρα το Project Q, με την ονομασία του να είναι προσωρινή. Όποιο και αν είναι το τελικό του όνομα στο μέλλον, το Project Q επιβεβαιώνει μια μακροχρόνια φήμη: Πρόκειται για μια νέα φορητή συσκευή PlayStation αλλά όχι όπως θα την περιμένατε. 

Η συσκευή θα επικεντρώνεται στο streaming, με τη Sony να δηλώνει ότι θα επιτρέπει στους χρήστες να κάνουν stream μέσω Wi-Fi οποιοδήποτε παιχνίδι (εκτός των VR) από μια τοπική κονσόλα PlayStation 5 χρησιμοποιώντας τη λειτουργία Remote Play. Στην πραγματικότητα, δεν θα είναι σε θέση να παίζει παιχνίδια από μόνη της, με την παρουσία ενός PS5 να είναι απαραίτητη.

Η λειτουργία Remote Play είναι ήδη κάτι που η Sony προσφέρει εδώ και καιρό σε άλλες συσκευές. Μπορείτε να συγχρονίσετε ένα χειριστήριο DualSense με τη συσκευή σας ακόμα και αν αυτή τρέχει macOS, Windows, iOS ή Android και στη συνέχεια να κάνετε stream τα παιχνίδια σας μέσω Wi-Fi ή Internet. Η λύση του Internet βέβαια, διακρίνεται για προβλήματα καθυστερήσεων και απόκρισης.

Όσον αφορά τις προδιαγραφές του Project Q, γνωρίζουμε μόνο ότι διαθέτει οθόνη HD 8 ιντσών και "όλα τα κουμπιά και τα χαρακτηριστικά του ασύρματου χειριστηρίου DualSense". Η Sony ανακοίνωσε επίσης ότι σχεδιάζει να κυκλοφορήσει νέα in-ear bluetooth ακουστικά με το brand του PlayStation, τα οποία θα μπορούν να συνδεθούν ταυτόχρονα σε μια κονσόλα PlayStation και μια κινητή συσκευή, καθώς και σε υπολογιστές.

Για την ώρα η Sony δεν έχει ανακοινώσει ημερομηνίες κυκλοφορίας και τιμές για τα δύο νέα μέλη στην οικογένεια του PlayStation hardware, αναφέροντας ότι και τα δύο θα κυκλοφορήσουν «μέσα στο έτος».

  • Like 2
  • Thanks 1
  • Haha 6
  • Confused 5
  • Sad 3