Το πολυαναμενόμενο trailer για το τελευταίο μέρος της σειράς GTA, το Grand Theft Auto 6, παρουσιάστηκε από τη Rockstar Games πριν από λίγα λεπτά, ενώ το παιχνίδι αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο 2025.

Η ανακοίνωση αυτή σηματοδοτεί την επίσημη παρουσίαση του επόμενου κεφαλαίου της διάσημης αστυνομικής σειράς ανοιχτού κόσμου, το οποίο αναμενόταν με ανυπομονησία εδώ και πολλά χρόνια. Το τελευταίο ολοκαίνουργιο παιχνίδι Grand Theft Auto κυκλοφόρησε πριν από μια δεκαετία και το Grand Theft Auto 5, ο προκάτοχος του GTA 6, έχει πουλήσει πάνω από 190 εκατομμύρια αντίτυπα από την κυκλοφορία του το 2013.

Το trailer του GTA 6 συνοδεύει το τραγούδι "Love Is A Long Road" του Tom Petty και σ’ αυτό επιβεβαιώνεται παλιότερη πληροφορία ότι ο κεντρικός ήρωας του παιχνιδιού είναι γυναίκα με το όνομα Lucia. Αυτή μαζί με τον σύντροφό της, τον Jason, σαν άλλοι Bonnie και Clyde, κυνηγούν τη δική τους εκδοχή του αμερικανικού ονείρου στο Vice City, την απόδοση δηλαδή του Grand Theft Auto στο Μαϊάμι της Φλόριντα, και άλλων τοποθεσιών. Το Vice City είναι μια τοποθεσία που θα είναι οικεία στους οπαδούς του franchise, αλλά στο GTA 6 έχει υποστεί σημαντική μεταμόρφωση. Οι gamers θα συμμετέχουν πλέον σε σύγχρονες ληστείες, αεροπειρατείες και άλλες παράνομες ενέργειες, μια απομάκρυνση από τη στυλιζαρισμένη απεικόνιση του Vice City της δεκαετίας του 1980 που είδαμε στα δύο προηγούμενα παιχνίδια Grand Theft Auto.

Το τελευταίο παιχνίδι Grand Theft Auto είναι σαφώς ενημερωμένο, με έντονη παρουσία των πλατφορμών κοινωνικής δικτύωσης όπως το TikTok και το Instagram Live σε όλο το trailer. Ωστόσο, μένει να δούμε πώς αυτά τα στοιχεία θα ενσωματωθούν στο gameplay. Επιπλέον βλέπουμε μια ποικιλία από τοποθεσίες, διαφορετική αισθητική, αλλά και πλάνα από ειδησεογραφικά δελτία, κάμερες ασφαλείας και κάμερες σώματος της αστυνομίας, μέσα στο συνηθισμένο χάος των δρόμων.

Το πρώτο trailer για το Grand Theft Auto 6 δεν παρέχει μόνο την πρώτη επίσημη γεύση του gameplay, αλλά αποκαλύπτει και το παράθυρο κυκλοφορίας του παιχνιδιού, το οποίο είναι ακόμα μακρυά αφού αυτή θα πραγματοποιηθεί μέσα στο 2025. Ωστόσο, η Rockstar δεν έχει αποκαλύψει ακόμη τις πλατφόρμες στις οποίες θα είναι διαθέσιμο το Grand Theft Auto 6.

Το πρώτο trailer για το Grand Theft Auto 6 είχε αρχικά προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει το μεσημέρι της  Τρίτης 5 Δεκεμβρίου, στις 4:00μμ  ώρα Ελλάδος, αλλά μια διαρροή στο X, ώθησε τη Rockstar να το κυκλοφορήσει νωρίτερα. Πριν 1 περίπου χρόνο, η Rockstar Games βρέθηκε αντιμέτωπη με ένα μεγάλο hack που επέτρεψε τη διαρροή αρκετών gameplay videos, με τον hacker να συλλαμβάνεται πριν μερικές εβδομάδες.

Το GTA 6 θα είναι το πρώτο παιχνίδι GTA που θα κυκλοφορήσει από τον Sam Houser χωρίς τη συμμετοχή του αδελφού του και συνιδρυτή της Rockstar, Dan Houser. Ο Dan Houser, ο οποίος συχνά έγραφε τα σενάρια για τα παιχνίδια της Rockstar και ήταν παραγωγός τους, έχει συγγραφικό credit σε κάθε παιχνίδι GTA που χρονολογείται από το GTA: London 1969 του 1999 και το GTA 2. Οι δρόμοι του με τη Rockstar χώρισαν τον Μάρτιο του 2020.

  • Like 14
  • Thanks 4