Το επόμενο παιχνίδι της σειράς Grand Theft Auto είναι ένα από τα πιο πολυαναμενόμενα βιντεοπαιχνίδια όλων των εποχών και μια νέα “πιθανή” διαρροή θα μπορούσε να μας προσφέρει την καλύτερη δυνατή ματιά στο GTA VI.

Το πλούσιο υλικό το οποίο ανακάλυψε το PCGamer μέσω μιας ανάρτησης στο GTAForums από τον ίδιο τον υποτιθέμενο hacker, περιέχει περίπου 90 βίντεο με αποσπάσματα από το παιχνίδι, debug κώδικα και το περιβάλλον του, που σίγουρα ενισχύουν τον ισχυρισμό ότι όντως βλέπουμε για πρώτη φορά gameplay βίντεο του νέου GTA.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει επίσης το γεγονός ότι ο hacker (ο οποίος χρησιμοποιεί το όνομα 'teapotuberhacker' στο GTAForums) ισχυρίζεται επίσης ότι είναι ο υπεύθυνος για το πρόσφατο hack της Uber, και αναφέρει ότι πήρε το βίντεο του παιχνιδιού αποκτώντας πρόσβαση στο Slack λογαριασμό ενός υπαλλήλου της Rockstar, με τον ίδιο τρόπο δηλαδή που χρησιμοποιήθηκε για την κακόβουλη πρόσβαση στα συστήματα της Uber.

Το περιεχόμενο που βλέπουμε είτε είναι πραγματικό είτε δημιουργήθηκε με τόσο μεγάλη προσοχή στη λεπτομέρεια, κερδίζοντας στο σύνολό του την κοινότητα του GTAForums που όπως φανερώνει και η ονομασία του, αφορά ιστοσελίδα για τους φίλους της θρυλικής σειράς παιχνιδιών. Το γεγονός πάντως ότι η Rockstar «κατεβάζει» πολύ γρήγορα κάθε link που αναδημοσιεύει το υλικό τις τελευταίες ώρες στο Internet, συνηγορεί στο ότι αυτό πράγματι αφορά το GTA 6.

historic-gta-6-leak-shows-the-game-is-set-in-vice-city-gameplay-looks-awesome_1.jpg.cc77e11b82b76d726ea5ca7c43c18fd0.jpg

historic-gta-6-leak-shows-the-game-is-set-in-vice-city-gameplay-looks-awesome_2.jpeg.673e7b45590d2ff08b4c44e8b4eb732c.jpeg historic-gta-6-leak-shows-the-game-is-set-in-vice-city-gameplay-looks-awesome_7.jpeg.7bc5cb866d3b8cf08b8007630562ef2c.jpeg

Διάφορα αποσπάσματα από το υλικό που διέρρευσε (συνολικά 90 videos) απεικονίζουν τόσο αρσενικούς όσο και θηλυκούς πρωταγωνιστικούς χαρακτήρες, κάτι που ταιριάζει με άλλες αναφορές σχετικά με το τι θα πρέπει να περιμένουμε από το επερχόμενο παιχνίδι. Δείχνουν επίσης το gameplay να λαμβάνει χώρα σε μια φανταστική πόλη στο Μαϊάμι, που ταιριάζει και πάλι με τις πρώτες αναφορές σχετικά με το τι θα φέρει το GTA 6 στο franchise.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα βίντεο δείχνουν πιθανότατα ένα παλαιότερο build, με ορισμένες ενδείξεις να συντείνουν στο ότι θα μπορούσε να προέρχεται από έκδοση του 2017 περίπου. Αν και επίσημα το μάθαμε πρόσφατα, το GTA VI φέρεται να βρίσκεται σε εξέλιξη από το 2014 (το GTA 5 κυκλοφόρησε αρχικά το 2013), οπότε θα ήταν λογικό να περιμένουμε τα screenshots να προέρχονται από διάφορα builds κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, η Rockstar απέσυρε τους τίτλους του GTA 5 και GTA 5 Online από τον ιστότοπό της, αναγράφοντας τον τίτλο "Ευχαριστούμε", τον οποίο πολλοί εξέλαβαν ως σημάδι ότι τερματίζει την ενεργή ανάπτυξη του μακροχρόνιου και πολύ διευρυμένου πέμπτου μέρους της σειράς για να επικεντρωθεί στην επερχόμενη συνέχεια.

  • Like 4