Η εταιρεία κατασκευής αξεσουάρ για gaming, Hyperkin, «αναβίωσε» το εμβληματικό χειριστήριο του Xbox 360 με τις… ευλογίες της Microsoft βεβαίως, καθώς όπως είναι φανερό και από το προωθητικό υλικό πρόκειται για ένα «Licensed by Xbox» προϊόν.

Με την ονομασία «Xenon» -που αποτελεί μία ξεκάθαρη αναφορά στο κωδικό όνομα της κονσόλας όταν βρισκόταν ακόμα στα στάδια της ανάπτυξης και στον επεξεργαστή «αρχιτεκτονικής PowerPC» της IBM- το νέο χειριστήριο παραμένει πιστό στον αρχικό, πλέον είκοσι ετών, σχεδιασμό προσθέτοντας ωστόσο μερικά μοντέρνα χαρακτηριστικά, συμπεριλαμβανομένης μίας υποδοχής για ακουστικά (3.5mm) και ενός αποσπώμενου καλωδίου USB-C (αποκλειστικά για ευκολότερη αποθήκευση).

Το χειριστήριο, που δεν ενσωματώνει ασύρματη τεχνολογία, περιλαμβάνει πλήκτρα Menu, View και Share και επομένως είναι πλήρως συμβατό με τις νέες κονσόλες Xbox Series X|S αλλά και με υπολογιστές με λειτουργικό σύστημα Windows 10 ή Windows 11. Το χειριστήριο Xenon θα διατεθεί σε λευκό, μαύρο, κόκκινο και ροζ χρώμα, ωστόσο η Hyperkin δεν έχει ακόμα ανακοινώσει το κόστος του ή την ημερομηνία διάθεσής του στην αγορά.

Xenon_Fact_Sheet_11_22_22.webp

Αυτή είναι η δεύτερη φορά που οι δύο εταιρείες, Hyperkin και Microsoft (Xbox) συνεργάζονται. Η πρώτη φορά ήταν όταν η πρώτη συνεργάστηκε με τον σχεδιαστή του πρώτου Xbox, Seamus Blackley, για τον σχεδιασμό μίας νέας έκδοσης του χειριστηρίου «Duke» της Microsoft.  

  • Like 5
  • Thanks 3