Το Night Mode έχει αρκετές επιλογές με τις οποίες ο χρήστης μπορεί να προσαρμόσει τη λειτουργία στις ανάγκες του.

Η Microsoft αναπτύσσει τη νέα λειτουργία νυκτός για το Xbox την οποία την έχει ήδη κάνει διαθέσιμη στους Xbox Insiders και επιτρέπει στους χρήστες να μειώσουν την ένταση του φωτός στην οθόνη της τηλεόρασης, το χειριστήριο αλλά ακόμη και το κουμπί on/off της κονσόλας.

Η λειτουργία νυκτός δίνει αρκετές επιλογές στον χρήστη, συμπεριλαμβανομένων των διαφορετικών επιπέδων φωτεινότητας και ενός προαιρετικού φίλτρου μπλε φωτός. Η Microsoft επιτρέπει επίσης στους κατόχους Xbox να μειώσουν τη φωτεινότητα LED στα χειριστήρια αλλά και να χαμηλώσουν την ένταση στο βασικό κουμπί ενεργοποίησης της κονσόλας ή ακόμη και να απενεργοποιήσουν εντελώς το φως. Οι χρήστες θα μπορούν επίσης να ρυθμίσουν την κονσόλα τους πότε να μεταβαίνει στη λειτουργία νυκτός αλλά και να απενεργοποιεί το HDR όταν το Night Mode είναι ενεργοποιημένο.

Το Night Mode μπορεί να προγραμματιστεί είτε να ενεργοποιείται αυτόματα κατά τη δύση του ηλίου είτε χειροκίνητα τις ώρες που επιθυμεί ο χρήστης. Η Microsoft δοκιμάζει τη λειτουργία και την έχει κάνει διαθέσιμη στους Xbox Insiders ενώ αναμένεται να γίνει διαθέσιμη και σε άλλα κανάλια ενημέρωσης τις επόμενες εβδομάδες προτού τη λάβουν τελικά όλοι οι χρήστες.

  • Like 2