Μπορεί το Xbox 360 να μετρά συνολικά εφτά χρόνια ζωής, υπάρχει όμως ακόμη κόσμος που επιθυμεί να καταβάλλει το εκάστοτε χρηματικό ποσό που απαιτείται προκειμένου να το αποκτήσει.

Πρόσφατα η Microsoft ανακοίνωσε ότι για 27ο συνεχή μήνα, το Xbox 360 κατάφερε να ξεπεράσει σε πωλήσεις όλες τις άλλες gaming κονσόλες στην αγορά της Αμερικής. Συγκεκριμένα η Microsoft διέθεσε 261,000 μονάδες τον Μάρτιο του 2013 με τον συνολικό τζίρο από αυτή τη κονσόλα και τα παρεμφερή αξεσουάρ της να διαμορφώνεται στα $402 εκατομμύρια.

 

Να σημειωθεί ότι οι αριθμοί παρουσιάζουν κάποια μείωση σε σχέση με τα αντίστοιχα νούμερα του προηγούμενου έτους, όταν η εταιρεία είχε διαθέσει 371,000 Xbox 360 μονάδες και ο τζίρος είχε διαμορφωθεί στα $430 εκ.. Η συνολική εικόνα του κλάδου των κονσολών παρουσίασε πτώση κατά 10% όσων αφορά τις πωλήσεις τον Μάρτιο.

 

Ενισχυμένες εμφανίζονται οι πωλήσεις λογισμικού με το BioShock Infinite να είναι πρώτο στη λίστα των προϊόντων με σημαντικό αριθμό πωλήσεων, ενώ στη δεύτερη θέση ακολουθεί το Tomb Raider. Στην τρίτη θέση έρχεται το Gears of War ενώ ακολουθεί το God of War: Ascension. Από την μεριά του το Call of Duty Black Ops II είχε παρουσιαστεί τον Νοέμβριο και καταλαμβάνει την πέμπτη θέση.

 

Link.png Site: http://www.neowin.net/news/microsoft-sells-261000-xbox-360-units-in-us-during-march-2013[/url]']neowin.net