Πρόσφατα, ο Jonathan Hildebrandt, Principal Program Manager στην ομάδα Xbox της Microsoft ανακοίνωσε ότι οι Xbox Insiders των rings Alpha και Alpha Skip-Ahead στις Ηνωμένες Πολιτείες και στο Ηνωμένο Βασίλειο μπορούν να δοκιμάσουν το νέο χαρακτηριστικό Xbox Console Streaming.

Με το Xbox Console Streaming, οι gamers του Xbox μπορούν να παίξουν τα παιχνίδια που έχουν εγκατεστημένα στην κονσόλα τους, συμπεριλαμβανομένων και των τίτλων Xbox Game Pass στο Android κινητό ή στο tablet τους εξ αποστάσεως από την κονσόλα τους. Επομένως, μπορούν να «στριμάρουν» το παιχνίδι στην Android συσκευή τους από την κονσόλα, ώστε να μπορούν να παίξουν τα αγαπημένα τους παιχνίδια Xbox μακριά από τον καναπέ τους. Το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό, να επισημάνουμε, ότι δεν έχει σχέση με το cloud-based gaming που υπόσχεται το Project xCloud και όπως έχει δηλώσει η Microsoft, θα παρέχεται εντελώς δωρεάν.

Xbox-Console-Streaming-Network-Test.png.b472bac3cb04ff49eb461b1b875c401f.png

Το Xbox Console Streaming λειτουργεί με όλα τα παιχνίδια Xbox One και Xbox 360 που βρίσκονται εγκατεστημένα στην κονσόλα του χρήστη χωρίς περιορισμούς. Πάντως υπάρχουν κάποιες απαιτήσεις για να λειτουργήσει σωστά. Καταρχήν, είναι απαραίτητη μία συσκευή Android (στην οποία θα πρέπει να έχει εγκατεστημένο το Xbox Game Streaming app από το Google Play), αφού η Microsoft δεν έχει κάνει γνωστό ότι σκοπεύει να προσφέρει την συγκεκριμένη λειτουργικότητα και σε συσκευές iOS. Δεύτερον, είναι απαραίτητη μία σύνδεση με ταχύτητα uploading τουλάχιστον 4,75Mbps (με την Microsoft να προτείνει 9Mbps) καθώς και με network latency στα 125ms ή μικρότερη (60ms ή μικρότερη προτείνεται). Επιπλέον, η κονσόλα θα πρέπει να έχει ρυθμιστεί σε λειτουργία Instant-On. Όσον αφορά στις απαιτήσεις smartphone, είναι απαραίτητο να τρέχει Android 6 τουλάχιστον και να υποστηρίζει Bluetooth 4.0.

Όπως αναφέραμε, το χαρακτηριστικό είναι διαθέσιμο σε Xbox Insiders για την ώρα, ωστόσο δεν πρόκειται να αργήσει η διάθεση του και στους υπόλοιπους χρήστες.

GSMArena

  • Like 3