Χωρίς να το διαψεύδει και αφήνοντας ορθάνοιχτη την πόρτα τα τελευταία χρόνια, η Microsoft ανακοίνωσε σήμερα επίσημα ότι το Xbox One θα υποστηρίζει σύντομα τη χρήση ποντικιού και πληκτρολογίου με τα παιχνίδια, ένα από τα κορυφαία αιτήματα των κατόχων του.

Η δυνατότητα θα ενεργοποιηθεί πρώτα για όσους συμμετέχουν στο δοκιμαστικό πρόγραμμα αναβαθμίσεων Insider και στη συνέχεια ανάλογα με την πορεία των δοκιμών, θα διατεθεί για όλους τους κατόχους οποιασδήποτε έκδοσης του Xbox One. Προκειμένου να γίνει εφικτή η υποστήριξη των δύο αυτών περιφερειακών στο Xbox One και να υπάρχει η κατάλληλη εμπειρία για τους gamers, η Microsoft συνεργάστηκε με τη Razer όμως αυτό δε σημαίνει ότι θα υποστηρίζεται μόνο ο εξοπλισμός της συγκεκριμένης εταιρείας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «τα περισσότερα usb και ασύρματα περιφερειακά θα υποστηρίζονται από το Xbox One» όμως η χρήση τους δε θα είναι δυνατή με όλα τα παιχνίδια αφού κάθε developer θα πρέπει να κυκλοφορήσει σχετικό patch για κάθε παιχνίδι. Ένα ακόμη ενδιαφέρον στοιχείο με βάση την ανακοίνωση, είναι ότι η χρήση των δύο περιφερειακών σε ένα παιχνίδι, δε θα είναι ενεργοποιημένη εξ ορισμού, με τον χρήστη να πρέπει να το κάνει μόνος του από τις ρυθμίσεις.

Η Microsoft γνωρίζει ότι υπάρχει ρίσκο στη δημιουργία παιχνιδιών που απαιτούν τη χρήση πληκτρολογίου και ποντικιού για ανταγωνιστικά multiplayer παιχνίδια (ειδικά τα παιχνίδια πρώτου προσώπου), και έτσι προωθεί την υποστήριξη της νέας δυνατότητας για παιχνίδια που είναι «διασκεδαστικά, δίκαια και σωστά ισορροπημένα». Η εταιρεία συνεργάζεται στενά με εταιρείες παιχνιδιών προκειμένου να βελτιστοποιήσει την εμπειρία που θα προσφέρουν τα συγκεκριμένα παιχνίδια, ενώ το πρώτο θα είναι το Warframe της Digital Extremes.

Xbox Wire

  • Like 1